עוגת טופי גבינה
עוגת טופי גבינה – מושלמת לכל אירוח
המרכיבים למנות 10:
- 50 גרם אבקת קקאו
- 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 250 גרם קמח
- 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
- מעט מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 5 ביצים מופרדות
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה
- 250 גרם (1 מיכל + כף גדושה) גבינת שמנת 30%
- 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9%
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 45 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
- 100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה רותחת
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 10 גרם חמאה רכה
- מעט מלח
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 25 גרם חמאה
- 25 מ”ל מים
- 1/2 כפית סודה לשתיה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
מכינים את הבסיס: שמים את כל החומרים למעט החמאה המומסת בקערת מעבד מזון ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם של חול.
-
03.
מפזרים את הפירורים בתבנית.
-
04.
אופים כ-10 דקות עד שהפרורים אפוים וזהובים. מצננים ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים לקראמבל חמאה מומסת ומערבבים ביד לקבלת תערובת מעט דביקה.
-
06.
משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב.
-
07.
אופים 10 דקות ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
טיימר מופעל
-
08.
מכינים את העוגה: מערבלים חלמונים, מחצית מכמות הסוכר, שמנת, גבינת שמנת, גבינה לבנה, תמצית וניל וקורנפלור בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.
-
09.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקיה לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ויוצקים על הבסיס.
-
10.
מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (למשל תבנית תנור) עם מים חמים ואופים כשעה. העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע ומעט רכה. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
-
11.
מכינים רוטב טופי: מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן.
-
12.
מחממים סיר קטן נוסף ומפזרים על תחתיתו סוכר בשכבה אחידה. מערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק עד שהסוכר הופך לקרמל.
-
13.
מניחים לקרמל להמשיך להתחמם וכשהוא מגיע לצבע ענברי מוסיפים לו את השמנת החמימה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
-
14.
מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים. מעבירים למקרר ל-4-3 שעות.
-
15.
מכינים סוכריות קרמל: מחממים סיר קטן עם סוכר, חמאה ומים ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי כהה. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. הקרמל יתנפח מעט (לא לדאוג).
-
16.
יוצקים את הקרמל על נייר אפיה ומצננים כשעה. שוברים את משטח הקרמל בעזרת פטיש שניצל או ספל.
-
17.
לפני ההגשה יוצקים את רוטב הטופי הקר על העוגה, מפזרים שברי סוכריות קרמל ומגישים.