מתכון לעוגת גבינה ושוקולד על בסיס פריך של ביסקוויטים
עוגת שכבות ביסקוויט, שוקולד וגבינה שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות
המרכיבים לתבנית עגולה 26:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות אבקת סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינת שמנת חמוצה 30%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידת תפוז
- 2 כפות קורנפלור
- 100 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס: מערבלים במיקסר ביסקוויטים, חמאה מומסת, קקאו ואבקת סוכר עד קבלת תערובת אחידה.
-
02.
משטחים בתבנית האפיה, ומעבירים למקפיא עד להכנת תערובות הגבינה והשוקולד.
-
03.
הכנת הגבינה: מערבלים במיקסר את גבינת השמנת עד לריכוך הגבינה, ומוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, קורנפלור וגרידת תפוז. מערבלים יחד ומוסיפים ביצים בהדרגה.
-
04.
מעביריםלספל 3/4 כוס ממלית הגבינה, ואת השאר לתבנית האפיה.
-
05.
הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם מלית הגבינה שבספל עד תערובת אחידה.
-
06.
בעזרת שק זילוף או כף, יוצרים מהשוקולד עיגולים על גבי תערובת הגבינה שבתבנית האפיה.
-
07.
אופים למשך שעה ב-150 מעלות. לאחר שעה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לעוד חצי שעה. לאחר מכן מצננים ושומרים במקרר - רצוי יום לפני שפורסים אותה.