מתכון לעוגת גבינה גנאש שוקולד לבן ופסיפלורה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה גנאש שוקולד לבן ופסיפלורה

עוגת גבינה מפוארת וחגיגית

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה גנאש שוקולד לבן ופסיפלורה

המרכיבים ל12 מנות:

~לבסיס~~
  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חלב קר
~למלית~~
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 2 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • ½ כוס קורנפלור
  • כוס קמח
~לגנאש שוקולד לבן~~
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • ½1 מכלים שמנת מתוקה
~לציפוי~~
  • תוכן של 6 יחידות פסיפלורה
  • או 100 גרם גלילי שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), שמים במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר וקליפת לימון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וחלב קר ומעבדים לכדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית. דוקרים את הבצק במספר מקומות ואופים עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מורידים את חום התנור ל- 170 מעלות.

  • 02.

    שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי המלית ומערבלים 3 דקות. יוצקים לתבנית, אופים כ- 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה, מכבים את התנור. מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מצננים את העוגה בתנור המכובה. אחר כך מעבירים למקרר למשך לילה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    שמים בסיר את השמנת להקצפה ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים עד שימס, מצננים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים למשך לילה.

  • 04.

    למחרת מקציפים את גנאש השוקולד לקציפה אחידה, מורחים את העוגה בגנאש ומעטרים בפסיפלורה או בגלילי שוקולד

הכנת? כאן מדרגים
(91)