מתכון לעוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה
עוגה חגיגית לשבועות עשירה בטעמים הודות לבסיס הביסקוויטים, מלית הגבינות וציפוי השמנת. העוגה האידיאלית ליד כוס הקפה של הבוקר או אחה"צ ולאירוח
המרכיבים לתבנית 24/26 ס"מ 10 מנות:
- 6 ביצים מופרדות
- 500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
- 1 גביע של גבינת נפוליאון
- 4 כפות קורנפלור
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 4 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם פירורי ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
נתחיל בהכנת הבסיס: ממיסים 100 גרם חמאה ומערבבים עם 200 גרם פתיבר טחונים. מהדקים היטב לתחתית התבנית ושמים במקפיא.
-
02.
מחמממים 160 מעלות. מקציפים 6 חלבונים + כוס סוכר כ- 5 דק’ לקצף יציב ונוקשה. מעבירים לקערה אחרת ומניחים בצד.
-
03.
בקערת המיקסר (ממש אין צורך לשטוף אותה) מערבבים את הגבינות, הקורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, שארית הסוכר והחלמונים לתערובת אחידה. מאחדים בערבוב ידני עם קציפת החלבונים.
-
04.
משטחים את התערובת על תחתית הפירורים שלנו. לפני שמכניסים את התבנית לתנור - ממלאים תבנית במים רותחים מתחת – אופים את העוגה כשעה לערך עד שהיא יציבה ומעט רוטטת במרכז.
-
05.
מערבבים את חומרי הציפוי בקערית קטנה - שופכים על העוגה המוכנה ומשאירים אותה בתנור לפחות לעוד שעה כשהתנור כבוי. מוציאים לצינון ושמים למנוחת לילה במקרר.
-
06.
למחרת מוציאים בזהירות מהתבנית ומקשטים בכל מה שאוהבים - אני הפעם בחרתי להשתמש ביתרת פירורי הפתיבר שנותרו לי ולשדך להם פטל אדום שנותן מעט חמיצות לעוגה המתוקה.