מתכון מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים | השף הלבן

מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים

נשנוש מתוק: מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים וקוואקר שמכינים בקלי קלות וכיף לקחת לעבודה או ללימודים לארוחת ביניים מהירה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים

המרכיבים ל 10-12 יחידות:

  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • גרידה משני תפוזים
  • 150 גרם (1 מיכל) יוגורט עיזים פיראוס
  • 25 גרם (3 כפות) מיץ תפוזים טרי
  • 60 מ"ל (1/4 כוס + כף) שמן
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
  • 60 גרם קוואקר
  • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • מעט שיבולת שועל לקישוט
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

  • 03.

    מוסיפים את גרידת התפוזים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.

  • 04.

    בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט עיזים, מיץ תפוזים ושמן, ומוזגים אל תוך תערובת הביצים בזרם דק, כאשר ממשיכים להקציף במהירות בינונית.

  • 05.

    לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, הקוואקר ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן לתערובת אחידה.

  • 06.

    מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת היטב (או מרופדת בעטרות נייר) ומפזרים מעט שיבולת שועל שלמה לקישוט.

  • 07.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים, וקיסם המוחדר למרכזם יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.