מתכון מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים | השף הלבן

מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים

נשנוש מתוק: מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים וקוואקר שמכינים בקלי קלות וכיף לקחת לעבודה או ללימודים לארוחת ביניים מהירה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים

המרכיבים ל10-12 יחידות:

  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • גרידה משני תפוזים
  • 150 גרם (1 מיכל) יוגורט עיזים פיראוס
  • 25 גרם (3 כפות) מיץ תפוזים טרי
  • 60 מ"ל (1/4 כוס + כף) שמן
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
  • 60 גרם קוואקר
  • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • מעט שיבולת שועל לקישוט
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

  • 03.

    מוסיפים את גרידת התפוזים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.

  • 04.

    בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט עיזים, מיץ תפוזים ושמן, ומוזגים אל תוך תערובת הביצים בזרם דק, כאשר ממשיכים להקציף במהירות בינונית.

  • 05.

    לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, הקוואקר ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן לתערובת אחידה.

  • 06.

    מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת היטב (או מרופדת בעטרות נייר) ומפזרים מעט שיבולת שועל שלמה לקישוט.

  • 07.

    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים, וקיסם המוחדר למרכזם יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)