פודינג חלה ודג מעושן | השף הלבן

פודינג חלה ודג מעושן

על אף השם "פודינג", לא מדובר בקינוח, אלא במאפה טעים שמבוסס על לחם ספוג ברפרפת ביצים ושמנת ומשובץ בפתיתי מקרל מעושן, בפרוסות קורנישונים ובשמיר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פודינג חלה ודג מעושן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 5 גרם חמאה לשימון התבנית
  • 15 פרוסות חלה
  • 150 גרם פילה מקרל מעושן
  • ⅓ כוס קורנישונים (סוג של מלפפונים זעירים) מוחמצים
  • 3 כפות עלי שמיר
  • 25 גרם גבינה טל העמק מגוררת גס
לרפרפת הביצים:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 2 גביעים (2x200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • 4 ביצים גדולות
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½ כפית פלפל לבן
  • מלח לפי הטעם
גודל תבנית: תבנית אפייה עגולה קוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית עגולה חסינת־חום בקוטר 24 ס"מ בכל כמות החמאה. חותכים כל פרוסת חלה ל־10-8 ריבועים. מסירים את העור מהמקרל המעושן ומפוררים אותו לחתיכות (מומלץ לעשות זאת בידיים עטויות בכפפות נצמדות, כדי שריח הדג לא ידבק לידיים). פורסים את הקורנישונים. טורפים את כל מרכיבי הרפרפת יחד בקערה או בכד מידה.

  • 02.

    מפזרים שליש מכמות ריבועי החלה על תחתית התבנית, מפזרים עליהם חצי מכמות המקרל ושליש מפרוסות הקורנישונים וזורים כף שמיר. בעזרת מצקת יוצקים רבע מכמות הרפרפת על ריבועי החלה ומשתדלים להרטיב את כולם. חוזרים על הנחת השכבות פעם נוספת, ויוצקים עוד רבע מתערובת הרפרפת. מכסים בריבועי החלה הנותרים, ויוצקים עליהם את תערובת הרפרפת הנותרת - מקפידים להרטיב את כל ריבועי החלה. מהדקים את שכבות המאפה כלפי מטה בכף או בתחתית כוס כדי להבטיח שכל ריבועי החלה יהיו ספוגים בתערובת הרפרפת. מפזרים את שארית פרוסות הקורנישונים ועלי השמיר וזורים את הגבינה המגוררת. משהים 10 דקות לספיגה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מחממים תנור לחום של 150 מעלות (בין נמוך לבינוני־נמוך). אופים את הפודינג במשך 45-40 דקות. מגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)