סלמון וולינגטון
סלמון מחית פטריות ותרד עטופים בבצק עלים
המרכיבים ל5 מנות :
- 3 סלסלות פטריות
- 2 בצל סגול
- 4 כפות שמן זית
- 5 שיני שום
- כמה ענפי טימין
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כף שמן זית
- בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 250 גרם תרד
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 2 חלמונים
- בצק עלים של מעדנות
- 500 גרם פילה סלמון
- 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים דק את הפטריות והבצל והשום דק דק במעבד מזון.
-
02.
בקלחת מוסיפים את השמן זית, ואת הפטריות הטחונות ומבשלים תחילה על אש גבוהה עד שהכל רותח.
-
03.
ממצמצים על אש בינונית עד שמתקבלת משחה עבה וכל הנוזלים התאדו.
-
04.
מוסיפים עלי טימין מערבבים ומניחים בצד.
-
05.
עוברים לתרד:
-
06.
מטגנים קלות בצל קצוץ ושום.
-
07.
מוסיפים תרד ותיבול ומבשלים עד שהתרד מתעייף ומוציא את רוב נוזליו החוצה.
-
08.
מניחים את התרד על מסננת וסוחטים כמה שיותר נוזלים.
-
09.
לאחר שהתדר מעט מתקרר מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים.
-
10.
חותכים את נתח הסלמון לרוחב של 10 ס"מ כדי שנוכל לסגור את הבצק.
-
11.
מורחים את נתח הסלמון בחרדל ומצפים במלח ופלפל.
-
12.
פותחים בצק עלים של מעדנות.
-
13.
מורחים שכבת פטריות ומסדרים לפי צורת הדג.
-
14.
מניחים מעל את הדג.
-
15.
מעל הדג שכבת תרד.
-
16.
חותכים עודפי בצק מהצדדים לאורך.
-
17.
ואת הצדדים לרוחב עוטפים סביב הסלמון.
-
18.
אם הקצוות לא נפגשים, או שמורידים קצת מהמילוי, או שמקלפים בעדינות את קצוות הניילון ומותחים את הבצק כלפי מעלה בזהירות בלי לקרוע.
-
19.
משאריות הבצק ניתן להכין רשת ולהניח מעל המאפה, יש גלגלות מיוחדות לכך או שתחתכו את הבצק לרצועות דקות וארוכות ותניחו ברשת שתי וערב.
-
20.
מברישים בביצה טרופה.
-
21.
אופים למשך 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.
טיימר מופעל
-
22.
בתאבון., מומלץ להגיש עם חרדל ולימון.