מתכון עוגת דבש־אגוזים בקרם דבש ושוקולד | השף הלבן

עוגת דבש־אגוזים בקרם דבש ושוקולד

עוגת דבש שכבות עשירה מאוד

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת דבש־אגוזים בקרם דבש ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות-תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ:

  • 200 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 0.5 כוס (125 מ"ל) דבש
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 0.66 כוס (80 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 0.5 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי (או טחון)
  • קורט מלח
  • 200 מ"ל יוגורט 4.5% "תנובה"
  • 0.25 כוס (60 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 כפית קפה נמס (מגורען או אבקה) מומסים ב־0.25 כוס (60 מ"ל) מים פושרים
  • 2 ביצים גדולות
  • 50 גרם אגוזי מלך גרוסים או קצוצים דק
לקרם:
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם שוקולד חלב ממולא קרמל (או שוקולד חלב ללא מילוי) קצוץ
  • 0.5 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 0.25 כוס (60 מ"ל) דבש
  • 40 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם אגוזי מלך גרוסים או קצוצים דק לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב שתי תבנית סנדוויץ' רדודות בקוטר 22 ס"מ או תבנית קפיצית אחת בקוטר 24 ס"מ. מדליקים את התנור על תכנית טורבו, כשהוא מכוון לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות)

  • 02.

    מחממים יחד חמאה, סוכר חום ודבש מעל להבה נמוכה מאוד עד שהחמאה נמסה לגמרי. טורפים לתערובת אחידה ומצננים מעט.

  • 03.

    מנפים יחד קמח לבן, קמח כוסמין, אבקת אפייה, אבקת סודה ותבלינים לקערת ערבול גדולה. בקערה שנייה טורפים יחד יוגורט, חלב, קפה וביצים

  • 04.

    יוצקים את תערובת החמאה לקערת הקמחים וטורפים לתערובת כמעט אחידה. מוסיפים את תערובת הביצים וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים. מחלקים את התערובת בין התבניות (או יוצקים לתבנית הקפיצית). אופים את שתי התבניות יחד במשך 18 דקות, מחליפים מקומות ואופים במשך 8-6 דקות נוספות, עד שמרכזי העוגות קפיציים למגע. (אם אופים בתבנית אחת משך האפייה מתארך.) מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 05.

    מכינים את הקרם. שמים את שני סוגי השוקולד בקערה בינונית. יוצקים שמנת ודבש לסיר קטן, ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה מגיעה לסף רתיחה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד הקצוץ. משהים 2 דקות וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את קוביות החמאה לתערובת החמימה – אחת אחרי השנייה - וממשיכים לטרוף לתערובת חלקה ומבריקה. מעבירים שלוש־חמישיות מתערובת הגנאש לקערה שנייה, ומכניסים אותה למקרר ל־15-10 דקות, עד שהתערובת צוננת וסמיכה מאוד (מערבבים מדי פעם, כדי להבטיח שלא תתקשה). משאירים את הקערה עם שארית הגנאש על משטח העבודה. מוציאים את הקערה מהמקרר ומקציפים את התכולה במיקסר ידני במהירות גבוהה עד שהתערובת בהירה ואוורירית

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מעבירים עוגה אחת למגש, ומהדקים סביבה רינג מתכוונן (אם אפיתם עוגה אחת בתבנית 24, חוצים את העוגה לשתי שכבות ומניחים את השכבה התחתונה במגש.). מורחים את הקרם המוקצף על העוגה התחתונה, מכסים בעוגה השנייה, ומהדקים קלות. יוצקים את שארית הגנאש על העוגה העליונה, ומעטרים באגוזים. מכסים בפעמון עוגה, ומקררים במשך 4 שעות לפחות לפני שפורסיםטיפ:אפשר להכין את העוגה יום קודם. מאחסנים במקרר במגש מכוסה.

הכנת? כאן מדרגים
(335)