עוגה בחושה עם שמנת, ריבה וארל גריי
עוגה בחושה שתשדרג לכם את סוף השבוע! קבלו מתכון מעולה לעוגה בחושה עם שמנת, ריבה וארל גריי שהולכת מצוין עם הקפה או התה. מתכון שימלא לכם את הבית בניחוח של אפייה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל2 עוגות:
- כף חמאה, לשימון התבניות
מצרכים יבשים:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן
מצרכים רטובים:
- 2 ביצים L
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1/4 כוס עלי ארל גריי משובח (מרוקנים כ-15 שקיות תיוני ארל גריי)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
לפיזור:
- 2 כפות סוכר חום
- 4 כפות ריבת אוכמניות או ריבת תותים
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה
-
02.
מערבבים בקערה בינונית את כל המרכיבים היבשים (לא כולל הסוכר)
-
03.
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים והסוכר בעזרת מטרה ידנית עד לקבלת מסה אחידה ללא גרגירי סוכר. מוסיפים את יתר החומרים הרטובים (לא כולל הריבה) ומערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד (להימנע מערבוב יתר)
-
05.
בתחתית התבנית מניחים תלוליות ריבה ומעליהן מוזגים את הבלילה.
-
06.
מפזרים סוכר חום על גבי בלילת העוגה ואופים כ-60-40 דק׳ עד להזהבה. נועצים קיסם בעוגה, אם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה.
הכנת? כאן מדרגים