עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים
עוגה בחושה קלה להכנה, בלי מיקסר, וטעימה מאוד. במקום אגוזי פקאן אפשר להשתמש באגוזי מלך או אגוזי לוז או פיסטוקים טבעיים קצוצים.
המרכיבים ל8 מנות:
- 165 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 180 גרם (כוס פחות 1-2 כפות) סוכר
- 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עזים תנובה
- 180 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- לתוספת במרכז העוגה:
- 40-45 גרם (1/3-1/2 כוס) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים דק-בינוני
- 25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר (דמררה)
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש במעט חמאה מומסת.
-
02.
ממסים חמאה: שמים בקערית חסינת-חום. אם היא קרה מכניסים למיקרוגל, מפעילים ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים. אם החמאה לא נמסה, מפעילים ל-20 שניות נוספות. אם החמאה רכה, 20 שניות יספיקו. הזהרו שלא לשרפה. מוציאים ושמים בצד.
-
03.
בקערה בינונית טורפים ביצים, חלמון וסוכר בעזרת מטרף ידני עד להיטמעות הסוכר והשגת מעט נפח.
-
04.
מוסיפים יוגורט עזים וטורפים לאיחוד.
-
05.
מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים לאיחוד.
-
06.
בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה השנייה וטורפים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.
-
07.
בקערית קטנה מערבבים סוכר דמררה, קינמון ואגוזים קצוצים.
-
08.
יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת ומיישרים. מפזרים את תערובת האגוזים, יוצקים את המחצית השניה של העיסה ומיישרים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 34-37 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקיה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר.(אפשר להקפיא).
טיימר מופעל