עוגת תותים – מרשימה וממכרת | השף הלבן

עוגת תותים

עוגת גבינה עם קרם קצפת ותותים מרשימה וממכרת במרקם אווירירי וקליל שתוכלו להכין בפחות משעה של עבודה ותתאים במיוחד אם אתם מארחים

מאת: ניקי כהן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת תותים

המרכיבים ל מנות 10:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות תותים חתוכים
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי כוס תותים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את תנור האפיה לחום בינוני (180º). 

  • 02.

    לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והחמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. 

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל ו-

  • 04.

    5 כוסות תותים. לאחר שהתערובת אחידה יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח.

  • 05.

    משמנים קלות תבנית אפיה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת. 

  • 06.

    אופים במשך 25-30 דקות. בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע עם קיסם או גפרור שנועצים במרכז העוגה. במידה ויצא נקי ויבש אז העוגה מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מוציאים את העוגה ומניחים בצד לקירור. אופן הכנת הקרם:

  • 08.

    לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר. כשהקצפת מוכנה מכניסים מעט לשק זילוף.

  • 09.

    מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.

  • 10.

    מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות שק הזילוף.

הכנת? כאן מדרגים
(93)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.