המרכיבים ל2 מנות/ 2 תבניות אינגלישקייק:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף שמן צמחי רגיל
- 1/2 כוס דבש אמיתי
- 1.25 כוס מים רותחים
- 300 גרם קמח מלא
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 1 כוס קמח לבן קשה ללחם
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית דבש
- 1/4 כוס מים רותחים
- מעט מלח גס
- 3 כפות שיבולת שועל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הדבש עם המים הרותחים היטב עד להמסה מלאה של הדבש.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה, מוסיפים את הדבש המומס ומערבבים ליצירת בצק.
-
03.
לשים את הבצק על השיש 10 דקות לפחות (ניתן לבצע את הפעולות הנ"ל במיקסר).
טיימר מופעל
-
04.
שמים בקערת פלסטיק, משמנים מעט את פני הבצק מכל הכיוונים ושמים במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח.
-
05.
משמנים את התבניות ומפזרים קמח מלא כך שהתחתית והדפנות יקומחו היטב, מנערים עודפי קמח מהתבנית.
-
06.
לאחר ההתפחה מאגרפים להוצאת גזי ההתפחה ולשים מעט.
-
07.
יוצרים צורה של נקניק עבה באורך התבנית ומכניסים לתבנית.
-
08.
מכסים במגבת ושמים במקום חמים להתפחה עד שיכפיל את הנפח.
-
09.
מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) ושמים תבנית עם מים בתחתיתו ליצירת לחות.
-
10.
ממיסים כפית דבש ברבע כוס מים רותחים עד המסה מלאה.
-
11.
מוסיפים מעט מלח גס, מברישים את הלחם שבתבנית.
-
12.
מפזרים שיבולת שועל מעל הלחם.
-
13.
אופים בתנור חם 40-45 דקות עד שפני הלחם שחומים מאד, הלחם קשה ויציב והקרום קשה.
טיימר מופעל
-
14.
מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לרשת בתנור לעוד 5 דקות.
טיימר מופעל