מתכון חלת דבש | השף הלבן

חלת דבש

חלה מתוקה לראש השנה

מאת: לינדה מלחי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלת דבש

המרכיבים ל 2 מנות/ 2 תבניות אינגלישקייק:

לבצק
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שמן צמחי רגיל
  • 1/2 כוס דבש אמיתי
  • 1.25 כוס מים רותחים
  • 300 גרם קמח מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קמח לבן קשה ללחם
  • 1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • מעט מלח גס
  • 3 כפות שיבולת שועל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הדבש עם המים הרותחים היטב עד להמסה מלאה של הדבש.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים, יוצרים גומה, מוסיפים את הדבש המומס ומערבבים ליצירת בצק.

  • 03.

    לשים את הבצק על השיש 10 דקות לפחות (ניתן לבצע את הפעולות הנ"ל במיקסר).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    שמים בקערת פלסטיק, משמנים מעט את פני הבצק מכל הכיוונים ושמים במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח.

  • 05.

    משמנים את התבניות ומפזרים קמח מלא כך שהתחתית והדפנות יקומחו היטב, מנערים עודפי קמח מהתבנית.

  • 06.

    לאחר ההתפחה מאגרפים להוצאת גזי ההתפחה ולשים מעט.

  • 07.

    יוצרים צורה של נקניק עבה באורך התבנית ומכניסים לתבנית.

  • 08.

    מכסים במגבת ושמים במקום חמים להתפחה עד שיכפיל את הנפח.

  • 09.

    מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) ושמים תבנית עם מים בתחתיתו ליצירת לחות.

  • 10.

    ממיסים כפית דבש ברבע כוס מים רותחים עד המסה מלאה.

  • 11.

    מוסיפים מעט מלח גס, מברישים את הלחם שבתבנית.

  • 12.

    מפזרים שיבולת שועל מעל הלחם.

  • 13.

    אופים בתנור חם 40-45 דקות עד שפני הלחם שחומים מאד, הלחם קשה ויציב והקרום קשה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 14.

    מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לרשת בתנור לעוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(93)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.