קיש קישואים וגבינות
מתכון מהיר הכנה ומומלץ. מומלץ להגיש עם סלט עלים ירוקים ליד

המרכיבים ל 12 מנות:
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות קמח
- 120 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 3 קישואים בינוניים
- בצל בינוני
- 100 גרם פתיתי "עמק" למאפים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- כף קמח
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
מערבבים בקערה קמח, מלח, סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצה ואת המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
-
03.
מגלגלים את בצק לכדור ומקררים כשעה במקרר. הכנת המילוי:
-
04.
קוצצים את הבצל ומאדים, קוצצים את הקישואים, מוסיפים לבצל ומאדים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים בקערה את הגבינה, הביצים, החלב, השמנת המתוקה והקמח.
-
06.
מוסיפים את הקישואים ואת הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
07.
מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים אותו לחצי ס"מ ומניחים על תבנית משומנת.
-
08.
שופכים את המילוי על הבצק המהודק באופן שווה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ל-30 דקות.
טיימר מופעל
הידעת?
קיש, בן הדוד הצרפתי של הפשטידה, נחשב תמיד ליוקרתי יותר ממנה ובעל שם אקזוטי יותר. היתרון הקולינרי הזה מגיע כמובן עם מחיר - לרוב קשה יותר להכין קיש מפשטידה וזה גם לוקח זמן רב יותר. אולם, להכל בחיים יש פתרון. קבלו מתכון קל ומהיר להכנה של קיש במילוי גבינות וקישואים שניתן להגיש בכל ארוחה, החל מסעודות חג ועד לארוחת ערב קז׳ואל. מומלץ להגיש עם סלט עלים ירוקים ליד. אז הגיע הזמן להיפטר מהדעה הקדומה לגבי הקושי בהכנת קישים. זה הזמן להצטרף לחגיגה הצרפתית.