מאפה תפוחי אדמה וירקות ברוטב יוגורט
מאפה צבעוני ומשביע, שהיוגורט משחק בו תפקיד כפול: גם חלק ממרכיבי המאפה וגם רוטב מלווה. תפוחי אדמה, הדלעת ותרד אפויים בתערובת יוגורט וגבינה ומוגשים עם רוטב יוגורט מתובל בשום ובריחן
המרכיבים ל6-8 מנות/תבנית 25x33 ס"מ:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
- פלפל שחור טחון טרי
- 200 גרם עלי תרד שטופים
- אגוז מוסקט מגורר
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- ⅔1 כוסות (400 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4%, (או 2 גביעים 3% או 4.5%)
- 4 ביצים
- 1 כף עלי ריחן קצוצים דק
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 125 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" מגוררת גס
- שמן זית לשימון התבנית
- 1 כוס (או 1.5 גביעים) יוגורט "תנובה"
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 2 כפיות עלי ריחן קצוצים דק
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים 2 ליטר מים עם כף מלח בסיר גדול. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הדלעת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים.
טיימר מופעל
-
02.
חולטים את עלי התרד ב־½ כוס מים רותחים במשך 3 דקות. מסננים היטב, סוחטים וקוצצים גס. מתבלים את התרד במלח, בקורט נדיב של אגוז מוסקט מגורר ובקליפת לימון מגוררת.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים היטב תבנית חסינת־חום 25x33 ס"מ. מערבבים יחד יוגורט, ביצים, ריחן, פטרוזיליה ושני־שלישים מכמות הקצ'קבל. מתבלים במלח ובפלפל.
-
04.
מערבבים את תפוחי האדמה והדלעת עם התרד ומפזרים חצי מהכמות בתבנית. יוצקים על הירקות חצי מתערובת היוגורט והגבינה. מפזרים את הירקות הנותרים ויוצקים עליהם את תערובת היוגורט הנותרת.
-
05.
אופים במרכז התנור במשך 20 דקות. זורים למעלה את הקצ'קבל הנותר ואופים במשך 40-30 דקות נוספות, עד שהגבינה מזהיבה והמאפה מתייצב.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם, עם רוטב יוגורט, שום וריחן.