מתכון מאפה תפוחי אדמה וירקות ברוטב יוגורט | השף הלבן

מאפה תפוחי אדמה וירקות ברוטב יוגורט

מאפה צבעוני ומשביע, שהיוגורט משחק בו תפקיד כפול: גם חלק ממרכיבי המאפה וגם רוטב מלווה. תפוחי אדמה, הדלעת ותרד אפויים בתערובת יוגורט וגבינה ומוגשים עם רוטב יוגורט מתובל בשום ובריחן

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה תפוחי אדמה וירקות ברוטב יוגורט
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6-8 מנות/תבנית 25x33 ס"מ:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • אגוז מוסקט מגורר
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • ⅔1 כוסות (400 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4%, (או 2 גביעים 3% או 4.5%)
  • 4 ביצים
  • 1 כף עלי ריחן קצוצים דק
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 125 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" מגוררת גס
  • שמן זית לשימון התבנית
לרוטב:
  • 1 כוס (או 1.5 גביעים) יוגורט "תנובה"
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 2 כפיות עלי ריחן קצוצים דק
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים 2 ליטר מים עם כף מלח בסיר גדול. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הדלעת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    חולטים את עלי התרד ב־½ כוס מים רותחים במשך 3 דקות. מסננים היטב, סוחטים וקוצצים גס. מתבלים את התרד במלח, בקורט נדיב של אגוז מוסקט מגורר ובקליפת לימון מגוררת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים היטב תבנית חסינת־חום 25x33 ס"מ. מערבבים יחד יוגורט, ביצים, ריחן, פטרוזיליה ושני־שלישים מכמות הקצ'קבל. מתבלים במלח ובפלפל.

  • 04.

    מערבבים את תפוחי האדמה והדלעת עם התרד ומפזרים חצי מהכמות בתבנית. יוצקים על הירקות חצי מתערובת היוגורט והגבינה. מפזרים את הירקות הנותרים ויוצקים עליהם את תערובת היוגורט הנותרת.

  • 05.

    אופים במרכז התנור במשך 20 דקות. זורים למעלה את הקצ'קבל הנותר ואופים במשך 40-30 דקות נוספות, עד שהגבינה מזהיבה והמאפה מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מגישים חם, עם רוטב יוגורט, שום וריחן.

הכנת? כאן מדרגים
(557)