עוגת גבינה פולנית (Sernik) במתכון מסורתי | השף הלבן

מתכון מסורתי לעוגת גבינה פולנית (Sernik)

עוגת גבינה פולנית

מאת: גניה שפיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון מסורתי לעוגת גבינה פולנית (Sernik)

המרכיבים ל 10-12 מנותתבנית בגודל 28:

לבסיס:
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 0.5 כפית אבקת אפייה
  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 חבילות סוכר וניל
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות מים קרים
לשכבת הגבינה:
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 10 כפות גדושות סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 גביעי גבינת תנובה 9% 250 גרם
  • 1.5 כפות מיץ לימון
  • 4 ביצים מופרדות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: להכנת הבסיס: 

  • 02.

    בוחשים את החמאה עם אבקת האפייה, הקמח וסוכר הווניל. 

  • 03.

    בכלי קטן מערבבים את החלמונים עם המים הקרים ומוסיפים לתערובת הקמח.

  • 04.

    מעבדים עד לקבלת כדור בצק, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.

  • 05.

    משטחים את הבצק בתבנית משומנת ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.   להכנת שכבת הגבינה: 

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מביאים לרתיחה ¾ כוס חלב עם 4 כפות סוכר וגרגרי הווניל (שמסירים בעזרת סכין חדה ממקל הווניל החצוי לאורכו). 

  • 07.

    מערבבים בקערית את הפודינג עם החלב הנותר, מוסיפים לחלב הרותח ובוחשים. מבשלים מספר דקות על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהפודינג מסמיך מעט. מסירים מהאש אך מדי פעם בוחשים. 

  • 08.

    מערבבים את הגבינה עם כף מיץ לימון, ארבע כפות סוכר והחלמונים ומקפלים עם הפודינג. 

  • 09.

    שופכים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ואופים כ- 30 דקות נוספות בתנור שחומם ל- 160 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, שתי כפות סוכר וחצי כף מיץ לימון, משטחים על העוגה החמה ואופים 10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב.   • אפשר להחליף את פודינג הווניל בקורנפלור, אך יש להוסיף חבילת סוכר ווניל לתערובת הגבינה.  • אפשר להוסיף אוכמניות מסוננות לקצף הביצים.  

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(88)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.