מתכון לעוגת גבינה בשילוב קפה אספרסו
עוגת גבינה בטעמי קפה

המרכיבים ל 16 מנות:
- 50 גרם חמאה
- חלמון
- 50 גרם אגוזי לוז
- 50 גרם קמח
- גרד לימון חצי כפית
- קורט מלח
- 3 כפות סוכר
- כפית אבקת קפה אספרסו
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 מ"ל שמנת חמוצה
- 100 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן /שמנת
- 1 כוס סוכר
- 5 כפות קורנפלור
- תוכן של 1/2 מקל וניל
- 2 שקיות סוכר וניל
- 5 ביצים מופרדות
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות קפה אספרסו מוכן מקורר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
לפני שמתחילים – מניחים את הגבינה הלבנה והשמנת במסננת עם נייר סופג להגיר את הנוזלים כשעה לפחות.
-
03.
מתחילים בהכנת הבצק הפריך לתחתית.
-
04.
אופים את אגוזי הלוז כ- 5 דקות -קלייה קלה.לאחר הקלייה הקליפה מתקלפת בקלות מהאגוזים.
טיימר מופעל
-
05.
טוחנים את האגוזים במעבד מזון או מרסקים עד לדרגת פירורים דקים. האגוזים הקלויים מעניקים טעם מיוחד לבצק.
-
06.
מניחים חמאה קמח,מלח וסוכר בקערה.
-
07.
מערבבים היטב ומוסיפים חלמון, גרד לימון וקפה מערבבים רק עד לאיחוד הבצק.
-
08.
משטחים את הבצק על תחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
09.
מכניסים את הבצק לקירור במקרר לשעה לפחות.
-
10.
לאחר שעה אופים תחילה את הבצק כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
11.
לאחר שהבצק נאפה מוציאים לקירור.
-
12.
מכינים את מלית הגבינה: מפרידים את הביצים.
-
13.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .
-
14.
בקערה נוספת מניחים את הגבינות, חלמונים,תוכן מקל הוניל, גרד לימון וקורנפלור. מערבבים לתערובת אחידה. משלבים את קצף החלבונים לגבינות ומקפלים למסה אחידה.
-
15.
מניחים את מלית הגבינה על התחתית.מכינים תבנית גדולה יותר עם מים רותחים ומניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים הרותחים.
-
16.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם ל- 180 מעלות.
-
17.
לאחר כרבע שעה מנמיכים את התנור לחום של 150 וממשיכים לאפות עוד כשעה. לקראת סוף האפייה מנמיכים את הטמפרטורה ל- 130-
-
18.
לאחר שסוגרים את התנור משאירים את העוגה לקירור בתנור.
-
19.
מכניסים את העוגה לקירור במקרר לכמה שעות או לילה. לאחר שהעוגה קרה אפשר לשלוף אותה בקלות יותר מהסיר/תבנית. מעבירים סכין בשולי הסיר ומחלצים את העוגה.
-
20.
מניחים על צלחת הגשה .מכינים את הגנאש קפה ומצפים את העוגה. הכנת הגנאש:
-
21.
מחממים שמנת מתוקה במיקרו עד לסף רתיחה.
-
22.
מכניסים את קוביות השוקולד ומערבבים לקרם אחיד.
-
23.
משלבים לקרם 2 כפות קפה אספרסו חזק.
-
24.
מצפים את העוגה בגנאש ומכניסים לקירור.
-
25.
לאחר שהעוגה התקררה אפשר לקשט אותה מסביב באגוזי לוז קלויים מעט וגרוסים.