עוגת גבינה בשילוב קפה אספרסו - מתכון נהדר לאירוח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בשילוב קפה אספרסו

עוגת גבינה בטעמי קפה

מאת: דפנה מיכאל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בשילוב קפה אספרסו

המרכיבים ל 16 מנות:

לתחתית בצק פריך :
  • 50 גרם חמאה
  • חלמון
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם קמח
  • גרד לימון חצי כפית
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • כפית אבקת קפה אספרסו
לתערובת הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן /שמנת
  • 1 כוס סוכר
  • 5 כפות קורנפלור
  • תוכן של 1/2 מקל וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 5 ביצים מופרדות
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות קפה אספרסו מוכן מקורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    לפני שמתחילים – מניחים את הגבינה הלבנה והשמנת במסננת עם נייר סופג להגיר את הנוזלים כשעה לפחות.

  • 03.

    מתחילים בהכנת הבצק הפריך לתחתית.

  • 04.

    אופים את אגוזי הלוז כ- 5 דקות -קלייה קלה.לאחר הקלייה הקליפה מתקלפת בקלות מהאגוזים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    טוחנים את האגוזים במעבד מזון או מרסקים עד לדרגת פירורים דקים. האגוזים הקלויים מעניקים טעם מיוחד לבצק.

  • 06.

    מניחים חמאה קמח,מלח וסוכר בקערה.

  • 07.

    מערבבים היטב ומוסיפים חלמון, גרד לימון וקפה מערבבים רק עד לאיחוד הבצק.

  • 08.

    משטחים את הבצק על תחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 09.

    מכניסים את הבצק לקירור במקרר לשעה לפחות.

  • 10.

    לאחר שעה אופים תחילה את הבצק כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    לאחר שהבצק נאפה מוציאים לקירור.

  • 12.

    מכינים את מלית הגבינה: מפרידים את הביצים.

  • 13.

    מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .

  • 14.

    בקערה נוספת מניחים את הגבינות, חלמונים,תוכן מקל הוניל, גרד לימון וקורנפלור. מערבבים לתערובת אחידה. משלבים את קצף החלבונים לגבינות ומקפלים למסה אחידה.

  • 15.

    מניחים את מלית הגבינה על התחתית.מכינים תבנית גדולה יותר עם מים רותחים ומניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים הרותחים.

  • 16.

    מכניסים לאפייה בתנור מחומם ל- 180 מעלות.

  • 17.

    לאחר כרבע שעה מנמיכים את התנור לחום של 150 וממשיכים לאפות עוד כשעה. לקראת סוף האפייה מנמיכים את הטמפרטורה ל- 130-

  • 18.

    לאחר שסוגרים את התנור משאירים את העוגה לקירור בתנור.

  • 19.

    מכניסים את העוגה לקירור במקרר לכמה שעות או לילה. לאחר שהעוגה קרה אפשר לשלוף אותה בקלות יותר מהסיר/תבנית. מעבירים סכין בשולי הסיר ומחלצים את העוגה.

  • 20.

    מניחים על צלחת הגשה .מכינים את הגנאש קפה ומצפים את העוגה. הכנת הגנאש:

  • 21.

    מחממים שמנת מתוקה במיקרו עד לסף רתיחה.

  • 22.

    מכניסים את קוביות השוקולד ומערבבים לקרם אחיד.

  • 23.

    משלבים לקרם 2 כפות קפה אספרסו חזק.

  • 24.

    מצפים את העוגה בגנאש ומכניסים לקירור.

  • 25.

    לאחר שהעוגה התקררה אפשר לקשט אותה מסביב באגוזי לוז קלויים מעט וגרוסים.

הכנת? כאן מדרגים
(46)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.