עוגת גזר עם ציפוי יוגורט
עוגה טעימה ומושקעת
המרכיבים ל2 תבניות אינגליש קייק 28X6 ס"מ 20 מנות:
- 4 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 2 כפות סוכר חום כהה
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 מ"ל (1 כוס) שמן
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- קורט אגוז מוסקט
- 300 גרם (2 יחידות) גזר מגורר
- 1 כפית יוגורט 3% שומן "תנובה"
- 1 כפית מיץ לימון
- 5-6 כפות (גדושות מאוד) אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים 2 תבניות.
-
02.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום כהה, מלח, וניל ושמן לתערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קינמון, הל, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וגזר מגורר ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
04.
יוצקים את הבלילה ל-2 התבניות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שהן תופחות, מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים את העוגות לחלוטין לפני הקישוט.
-
06.
ציפוי יוגורט: בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט, מיץ לימון ואבקת סוכר לתערובת אחידה וסמיכה מאוד. אם התערובת דלילה מדי – מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר.
-
07.
בעזרת מזלג או שק זילוף קטן מזלפים פסים דקים של ציפוי היוגורט על גבי העוגות. מניחים לציפוי להתקשות במשך כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים.
-
08.
שומרים את העוגות בכלי אטום במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.