מתכון עוגת גזר עם ציפוי יוגורט | השף הלבן

עוגת גזר עם ציפוי יוגורט

עוגה טעימה ומושקעת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גזר עם ציפוי יוגורט

המרכיבים ל2 תבניות אינגליש קייק 28X6 ס"מ 20 מנות:

לעוגה:
  • 4 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 מ"ל (1 כוס) שמן
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • קורט אגוז מוסקט
  • 300 גרם (2 יחידות) גזר מגורר
לציפוי יוגורט חמצמץ:
  • 1 כפית יוגורט 3% שומן "תנובה"
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 5-6 כפות (גדושות מאוד) אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום כהה, מלח, וניל ושמן לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קינמון, הל, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וגזר מגורר ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה ל-2 התבניות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שהן תופחות, מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מצננים את העוגות לחלוטין לפני הקישוט.

  • 06.

    ציפוי יוגורט: בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט, מיץ לימון ואבקת סוכר לתערובת אחידה וסמיכה מאוד. אם התערובת דלילה מדי – מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר.

  • 07.

    בעזרת מזלג או שק זילוף קטן מזלפים פסים דקים של ציפוי היוגורט על גבי העוגות. מניחים לציפוי להתקשות במשך כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים.

  • 08.

    שומרים את העוגות בכלי אטום במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(447)