עוגה בחושה במילוי קינמון ובציפוי שטרויזל
מתכון נהדר לסוף השבוע: עוגה בחושה מיוחדת עם מילוי מפתיע של קינמון וציפוי של שטרויזל אגוזי לוז. מדובר בעוגה המושלמת ליד הקפה או התה
המרכיבים ל2 עוגות:
- 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1 ו-1/2 כוס (210 גרם) קמח תופח
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב או רויון תנובה
- 1 שמנת של פעם 27% תנובה
- 2 כפות קינמון
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות גר' סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (40 גרם) אגוזי לוז
- 110 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קמח
- 1/4 כפית קינמון
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל175 מעלות. משמנים את תבניות ומרפדים בסיס שולים בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת החמוצה.
-
03.
שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כ-2 דקות. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והנוזלים ומערבלים עד שהמרקם אחיד (ולא מעבר).
טיימר מופעל
-
04.
לציפוי: במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חומרי השטרויזל עד שנוצרים פרורים בגודל בינוני. מעבירים למקרר לצינון עד לשימוש.
-
05.
בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי המילוי. יוצקים לתבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את המילוי מכסים מעל ב 1/2 מהבלילה. מפזרים את הציפוי מעל לבלילת העוגה.
-
06.
אופים כ-35-40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.