עוגת שיש לימון ופירות יער
עוגה בחושה עסיסית, לימונית, מנוקדת בפירות יער אדומים. 10 דקות עבודה ויש עוגה ביתית נהדרת שתמלא את הבית בניחוחות של אפייה
המרכיבים ל10:
- 100 גרם חמאה, רכה או מומסת
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס חלב תנובה
- 1 כף גרידת לימון
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 1/2 שקית פירות יער "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. טורפים בקערה חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים מיץ, חלב, קליפת לימן ומלח וטורפים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים עד שהעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
-
02.
מעבירים 1/3 מהעיסה לתבנית, מפזרים 1/2 מפירות היער, מעבירים עוד 1/3 ומפזרים 1/3 נוסף מהפירות. מעבירים את יתרת העיסה לתבנית ומפזרים את יתרת הפירות.
-
03.
אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל
הידעת?
עוגת שיש היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. יש אף אלו הטוענים שהיא הכי טעימה בעולם. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלו רך ונימוח עם טעם מדויק של שוקולד. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. הבאנו לכם מתכון מפנק לעוגה הבחושה המושלמת לאירוח עם טוויסט מפתיע! עוגה בחושה עסיסית, לימונית, מנוקדת בפירות יער אדומים. 10 דקות עבודה ויש עוגה ביתית נהדרת שתמלא את הבית בניחוחות של אפייה.