מתכון עוגת שמנת פירורים | השף הלבן

עוגת שמנת פירורים

עוגת גבינה פירורים טעימה וממכרת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמנת פירורים

המרכיבים ל מנות 12/תבנית 26:

לבצק:
  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות סוכר (אפשר להוסיף גם שקית סוכר וניל)
  • 1 ביצה
  • גרידת לימון (מחצי לימון מספיק)
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
  • 500 גרם גבינת שמנת (לפחות 30%)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • מיכל שמנת חמוצה
  • גרידת לימון
  • תמצית וניל אמיתי
  • כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת פירורים.

  • 03.

    מהדקים את הפירורים על משטח העבודה עד קבלת בצק.

  • 04.

    מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש.

  • 05.

    לוקחים תבנית (קוטר 26) ומהדקים את 2/3 הבצק.

  • 06.

    בתבנית נפרדת מניחים את 1/3 הבצק הנותר.

  • 07.

    אופים כ-20 דקות/עד שהבצק מזהיב. 1/3 הבצק יאפה מהר יותר.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 08.

    מקציפים את גבינת השמנת ומוסיפים את הסוכר עם השמנת המתוקה.

  • 09.

    מקפלים פנימה שמנת חמוצה, גרידת לימון ותמצית וניל.

  • 10.

    מוזגים את המילוי על הבצק שהתקרר ולאחר מכן מפוררים את 1/3 הבצק הנותר.

  • 11.

    מקררים לפחות 6 שעות (רצוי לילה).

הכנת? כאן מדרגים
(13)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.