פתות פיקנטי
פתות – מאכל תימני פיקנטי שעשוי במתכון זה מג'חנון
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 2 מנות:
- 2 ג'חנון אפויים (ניתן גם לקנות מוכנים ברשתות השיווק)
- 2 ביצים טריות
- 10 זיתים ירוקים קצוצים
- 150 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 50 גרם חמאת תנובה
- קורט מלח גס
- 50 מ"ל חלב תנובה
- 1 כף פלפל חריף ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
את הג'חנון האפוי חותכים לפרוסות של 1 ס"מ. לרוחב.
-
02.
בעזרת האצבעות מפרקים כל פרוסת ג'חנון לרצועות דקות.
-
03.
מחממים את החמאה מעל חום בינוני וממיסים.
-
04.
מטגנים את רצועות הג'חנון כ 5 דקות מעל חום בינוני .
טיימר מופעל
-
05.
בקערה מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים מעל הג'חנון הצלוי.
-
06.
מערבבים קלות תוך סיבוב כדי שהגבינה תימס.
-
07.
מוציאים מיד לצלחת ומגישים חם בליווי עגבניות.
הכנת? כאן מדרגים