מתכון חביתת פסטה של סוף חג השבועות | השף הלבן

חביתת פסטה של סוף חג השבועות

חביתה מאתגרת בשילוב פסטה וגבינות. מאכל קלאסי לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חביתת פסטה של סוף חג השבועות

המרכיבים ל8 מנות תבניות פאי בקוטר 26 ס"מ:

  • 250 גרם פסטה (מכל סוג שיש בבית) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 6 ביצים
  • 150 גרם ממגוון גבינות תנובה (גבינת תנובה, קוטג’, נפוליאון)
  • 150 גרם גבינות קשות (קולאז’ לסוגיהן / עמק לסוגיהן)
  • פלפל
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגררים את הגבינות הקשות

  • 02.

    מערבבים בקערה את הפסטה המבושלת,הביצים,הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    במחבת טפלון גדולה מחממים שמן זית. יוצקים את התערובת ומנמיכים את האש. מטגנים כ-1/4 שעה עם מכסה (עד להתקשות הביצים)

  • 04.

    מניחים צלחת על פני המחבת והופכים את החביתה לצלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת על צידה העליון.

  • 05.

    מטגנים עוד 10 דקות מהצד השני בחום נמוך.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    ניתן לאפות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 30 דקות או עד להתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(127)