עוגת גבינה קרה ללא גלוטן ודלת שומן עם מנגו | השף הלבן

עוגת גבינה קרה עם מנגו – ללא גלוטן ודלת שומן

עוגת גבינה אוורירית צבעונית ודלת שומן: ללא גלוטן, במרקם של מוס, ובטעם נהדר של מנגו! המרקם מתקבל בזכות הג'לטין המוקצף – באותה טכניקה של הכנת מרשמלו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם מנגו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 15-20 נשיקות מרנג
למילוי:
  • 600 גרם מנגו קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן
  • 21 גרם (1/2 1 שקיות) ג'לטין
  • 1/3 כוס מים
  • 1 גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ להצמיד לדפנות התבנית שקף אפייה.

  • 02.

    מרפדים את תחתית התבנית בשכבת נשיקות מרנג. 

  • 03.

    מניחים במעבד מזון את המנגו וטוחנים למרקם חלק. מוציאים כ-1/3 כוס מהתערובת ושומרים בצד.

  • 04.

    משאירים את יתרת המנגו במעבד המזון.

  • 05.

    מניחים מים וג'לטין בסיר קטן ובוחשים. ממתינים 5 דקות עד שהמים נספגים בג'לטין.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מעבירים את הסיר לכיריים ומחממים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהג'לטין

  • 07.

    נמס והנוזל שקוף. לא מגיעים לרתיחה. מפעילים את מעבד המזון עם המנגו ומזליפים פנימה את

  • 08.

    הג'לטין הנמס תוך ערבוב.

  • 09.

    שמים בקערת מערבל עם וו הקצפה את הגבינה, סוכר, וניל, קליפת לימון וקרם המנגו עם

  • 10.

    הג'לטין. מקציפים הכל לקרם חלק ואוורירי.

  • 11.

    יוצקים את הקרם על בסיס הנשיקות ומאחסנים במקרר במשך 6

  • 12.

    שעות לפחות עד שהעוגה יציבה.

  • 13.

    להגשה מורחים על פני העוגה את רסק המנגו שהשארנו. 

  • 14.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.