קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה (ללא גלוטן) | השף הלבן

קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה קיש מעולה ללא גלוטן

קיש בטטה וגבינות יפהפה, נטול גלוטן, עם פטנט שללא ספק תרצו לאמץ

מאת: עז תלם
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטה וגבינות נטול גולטן
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 30 גרם חמאת תנובה רכה לשימון התבנית והידיים
לבצק הבטטה:
  • 3-2 בטטות בינוניות (כ-800 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה בגודל M
למלית:
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 3 ביצים בגודל M
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים פרומעז תנובה חתוכה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
  • אפשרות: מעט אורגנו מיובש או עלי תימין טריים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    בצק הבטטה: קולפים את הבטטות ומגררים בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים. משהים 10 דקות וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מעבירים את הבטטות הסחוטות לקערה חדשה, מוסיפים את הקורנפלור והביצה ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    גוזרים נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית שלה. משמנים היטב את הנייר ואת דופנות התבנית בחמאה רכה.

  • 05.

    מניחים את תערובת הבטטות בתבנית. משמנים את הידיים ומרפדים בתערובת את התחתית וגם את הדפנות עד ל-2/3 מגובהן (עובי התערובת צריך להיות כ-1/2 ס"מ. אם יש עודפים מוציאים אותם ומכינים מהם לביבות).

  • 06.

    אופים 20-15 דקות, עד התייצבות. מוציאים ומניחים לבצק להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

  • 08.

    המלית: שמים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקורנפלור וטורפים היטב. מוסיפים את הבצל הירוק, גבינת המוצרלה, מלח ופלפל וטורפים שוב. יוצקים את הבלילה לתבנית ומנענעים מעט, ליישור.

  • 09.

    מניחים על הבלילה את פרוסות הפרומעז במעגל. אם רוצים, זורים מעל מעט אורגנו מיובש או עלי תימין.

  • 10.

    אופים כ-45 דקות, עד שהבצק שחום והמלית יציבה. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים ומגישים (הקיש נשמר בקירור שלושה ימים, אבל הוא הכי טעים ביום ההכנה).

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(18)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.