רוואני - עוגת קוקוס -סולת- פרג | השף הלבן

רוואני – עוגת קוקוס -סולת- פרג

לרוואני היוונית הוספנו פרג מה שהפך אותה לעוגת פורים נהדרת: 10 דקות עבודה ויש עוגה ביתית רכה ועשירה בטעמים.

מאת: נעמה רן
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוואני - עוגת קוקוס -סולת- פרג
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים "פיראוס"
  • 2 כפיות גרידת קליפת תפוז
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3/4 כוס פרג טחון
  • 50 גרם קוקוס
  • 1/4 כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • לאחר האפיה: 1 כוס מיץ תפוזים (לא הכרחי)
גודל תבנית: אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. טורפים בקערה חמאה, סוכר, ביצים, יוגורטקליפת תפוז וקינמון לעיסה אחידה. מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים היבשים: פרג, קוקוס, סולת, קמח, אבקת אפיה ומלח. מאחדים את שתי התערובות לעיסה אחידה ויוצקים לתבנית.

  • 02.

    אופים כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. בעודה חמה, דוקרים את העוגה בקיסם ו"משקים" אותה במיץ תפוזים. מצננים 15 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.