רוואני – עוגת קוקוס -סולת- פרג
לרוואני היוונית הוספנו פרג מה שהפך אותה לעוגת פורים נהדרת: 10 דקות עבודה ויש עוגה ביתית רכה ועשירה בטעמים.
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 12:
- 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס יוגורט עיזים "פיראוס"
- 2 כפיות גרידת קליפת תפוז
- 1/4 כפית קינמון
- 3/4 כוס פרג טחון
- 50 גרם קוקוס
- 1/4 כוס סולת
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- לאחר האפיה: 1 כוס מיץ תפוזים (לא הכרחי)
גודל תבנית: אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. טורפים בקערה חמאה, סוכר, ביצים, יוגורטקליפת תפוז וקינמון לעיסה אחידה. מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים היבשים: פרג, קוקוס, סולת, קמח, אבקת אפיה ומלח. מאחדים את שתי התערובות לעיסה אחידה ויוצקים לתבנית.
-
02.
אופים כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. בעודה חמה, דוקרים את העוגה בקיסם ו"משקים" אותה במיץ תפוזים. מצננים 15 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים