עוגת מייפל עם קרם מסקרפונה ותאנים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגת מייפל עם קרם מסקרפונה ותאנים

מתכון חגיגי וטעים במיוחד של נטלי לוין לעוגת מייפל עם קרם מסקרפונה ותאנים שאי אפשר לעמוד בפניה. מחפשים להשאיר רושם על האורחים? זו העוגה המתאימה!

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מייפל עם קרם מסקרפונה ותאנים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל10-12 מנות:

לעוגה:
  • 3 ביצים L
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כפות (45 מ"ל) מייפל טבעי
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט תנובה 3% BIO
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן
  • 1 כפית קינמון טחון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
לזיגוג:
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מייפל טבעי
לקרם מסקרפונה:
  • ½ גביע (125 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
לקישוט:
  • 5-6 תאנים חצויות
  • מייפל טבעי
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

  • 02.

    בקערה שמים ביצים, סוכר, מייפל, יוגורט, שמן, קינמון, וניל ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.

  • 04.

    יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

  • 05.

    אופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    דוקרים את העוגה החמה בקיסם ויוצקים עליה את המייפל.

  • 07.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לצלחת הגשה.

  • 08.

    קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים מסקרפונה, שמנת, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

  • 09.

    יוצקים את הקרם על גבי העוגה הקרה ובעזרת כף משטחים אותו למראה חופשי.

  • 10.

    מסדרים חצאי תאנים על גבי הקרם (מומלץ לעשות זאת סמוך ביותר להגשה).

  • 11.

    יוצקים מעט מייפל על התאנים והקרם ומגישים.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)