עוגת כנאפה לכל המשפחה | השף הלבן

עוגת כנאפה לכל המשפחה

כנאפה ענקית שמכינים על מחבת, גבוהה ועשירה כמו עוגה – עם גבינת כנען של תנובה

מאת: שחר ואורן
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת כנאפה לכל המשפחה
המרכיבים למחבת 24:
מצרכים:
  • חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • חבילת גבינת כנען תנובה 500 גרם
  • פתיתי מוצרלה של השף הלבן 200 גרם
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 3/4 כוס מים (180 מל)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • כמה טיפות מי זהר
  • פיסטוקים גרוסים
  • ורדים מיובשים
הוראות הכנה:
  • 01.

    ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית ומערבבים היטב עם אטריות הקדאיף המופרדות.

  • 02.

    חוצים את הכמות, ואת החצי הראשון משטחים על תחתית של מחבת גבוהה בקוטר 20-24 ס"מ.

  • 03.

    מערבבים את הגבינות והסוכר ומרפדים את שכבת הקדאיף.

  • 04.

    מפזרים באופן אחיד את יתרת הקדאיף מעל.

  • 05.

    מבשלים על הלהבה הגדולה בעוצמה נמוכה למשך 10 דקות עם מכסה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    כעבור 10 דקות הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לעוד 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    בזמן שהכנאפה על הגז מכינים סירופ סוכר על ידי הרתחה יחד של הסוכר, המים והזהר, רק עד שהסוכר נעלם לחלוטין, מכבים ונותנים להתקרר.

  • 08.

    כאשר הכנאפה מוכנה, מוציאים לצלחת ומיד מוזגים את כל מי הסוכר. זה נספג תוך רגע וזה חשוב מאוד לטעם.

  • 09.

    מפזרים פיסטוקים ו-ורדים

  • 10.

    30 דקות מרגע שהתחלתם ואתם מוכנים להגשה

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(17)