בראוניז מסקרפונה ואגוזי לוז ללא גלוטן
לא תאמינו שהבראוניז האלו ללא גלוטן! מתכון של נטלי לוין לבראוניז מדהימים ושוקולדיים עם מרקם נימוח בזכות גבינת המסקרפונה. מתכון חובה לכל מכורי השוקולד
המרכיבים ל16 חתיכות:
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים L
- 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
- 3/4 כוס (70 גרם) אגוזי לוז קלויים טחונים לאבקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
-
02.
מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב.
-
04.
מוסיפים את המסקרפונה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב בין הוספה להוספה.
-
06.
מוסיפים אבקת קקאו ואגוזים טחונים וטורפים רק עד שאחיד.
-
07.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
-
08.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהדפנות של הבראוניז מעט נסדקות אך החלק המרכזי עדיין קצת רך.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
-
10.
ציפוי וקישוט: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. טורפים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
-
11.
יוצקים את הציפוי על גבי הבראוניז ומיישרים.
-
12.
מפזרים אגוזי לוז קצוצים בחלק העליון לקישוט.
-
13.
מצננים כחצי שעה במקרר להתייצבות.
-
14.
חותכים לקוביות ומגישים.