מתכון אגסים ממולאים בקרם רוקפור | השף הלבן

אגסים ממולאים בקרם רוקפור

מנה ראשונה משגעת – חצאי אגס אפויים ממולאים בתערובת גבינות, ריחן, תמרים ואגוזים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגסים ממולאים בקרם רוקפור
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 4 אגסים גדולים בשלים (חומים, ירוקים או אדומים)
  • 4 כפות גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי
  • 50 גרם גבינת רוקפור־גליל "תנובה" מפוררת
  • 1 כף דבש
  • 2 תמרי מג'הול קצוצים
  • 1 כף ריחן קצוץ
  • 1 כף גדושה אגוזי מלך קצוצים דק
  • קורט פלפל לבן
  • ⅔ כוס מיץ תפוחים טבעי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מכינים כלי חסין חום שיכיל 8 חצאי אגס בנוחות. חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה בעזרת כפית כדורית - מגדילים קצת את ה"גומה" בעזרת הכפית הכדורית.

  • 02.

    בקערה קטנה מועכים יחד את שתי הגבינות. מוסיפים דבש, תמרים, ריחן, אגוזים ופלפל לפי הטעם, ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת - כף גדושה לכל חצי אגס (הכי נוח לעשות זאת בעזרת כף כדורית קפיצית בקוטר 3 ס"מ / בנפח 1 כף). יוצקים את מיץ התפוחים על האגסים מסביב למלית.

  • 03.

    מכסים את הכלי חסין החום במכסה או בנייר אפייה ומעליו כיסוי הדוק של רדיד אלומיניום. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות עד שהאגסים מתרככים. מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל, וקולים את חצאי האגסים במשך 4-3 דקות עד שהמלית משחימה קלות. מגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.