מתכון אגסים ממולאים בקרם רוקפור | השף הלבן

אגסים ממולאים בקרם רוקפור

מנה ראשונה משגעת – חצאי אגס אפויים ממולאים בתערובת גבינות, ריחן, תמרים ואגוזים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגסים ממולאים בקרם רוקפור
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 4 אגסים גדולים בשלים (חומים, ירוקים או אדומים)
  • 4 כפות גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי
  • 50 גרם גבינת רוקפור־גליל "תנובה" מפוררת
  • 1 כף דבש
  • 2 תמרי מג'הול קצוצים
  • 1 כף ריחן קצוץ
  • 1 כף גדושה אגוזי מלך קצוצים דק
  • קורט פלפל לבן
  • ⅔ כוס מיץ תפוחים טבעי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מכינים כלי חסין חום שיכיל 8 חצאי אגס בנוחות. חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה בעזרת כפית כדורית - מגדילים קצת את ה"גומה" בעזרת הכפית הכדורית.

  • 02.

    בקערה קטנה מועכים יחד את שתי הגבינות. מוסיפים דבש, תמרים, ריחן, אגוזים ופלפל לפי הטעם, ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת - כף גדושה לכל חצי אגס (הכי נוח לעשות זאת בעזרת כף כדורית קפיצית בקוטר 3 ס"מ / בנפח 1 כף). יוצקים את מיץ התפוחים על האגסים מסביב למלית.

  • 03.

    מכסים את הכלי חסין החום במכסה או בנייר אפייה ומעליו כיסוי הדוק של רדיד אלומיניום. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות עד שהאגסים מתרככים. מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל, וקולים את חצאי האגסים במשך 4-3 דקות עד שהמלית משחימה קלות. מגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)