פלפל ממולא בסלט צפתית וירקות | השף הלבן

פלפל ממולא בסלט צפתית וירקות

בישול קצרצר במיקרוגל מרכך את חצאי הפלפל ומעצים את טעמם, ואז ממלאים אותם בתערובת ירקות וגבינה צפתית בתיבול עוקצני. ארוחת צהריים נפלאה שלא מכבידה על הבטן או

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפל ממולא בסלט צפתית וירקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2:

  • ⅓ כוס אפונה וגזר מוקפאים "סנפרוסט"
  • ⅓ כוס גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 מלפפון חמוץ קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה מיובשת משומרת בשמן, מסוננת וקצוצה דק
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית חומץ יין לבן
  • 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 פלפל בינוני (בחרו בפלפל בשרני ונטול פגמים)
  • 50 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות
  • ½ כפית עלי קורנית (טימין) טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חולטים את האפונה והגזר ואת התירס במים רותחים במשך דקה. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים מלפפון חמוץ, עגבנייה מיובשת קצוצה, שמן זית, חומץ, רוטב צ'ילי ופפריקה ומערבבים. משהים לספיגת טעמים עד שמסיימים להכין את הפלפל.

  • 02.

    חוצים את הפלפל לאורכו – בלי להסיר את הגבעול - ומרוקנים את החצאים מקרומים ומגרעינים. מניחים את חצאי הפלפל על צלחת מרופדת בנייר סופג מקופל לשניים, כשצידם החתוך כלפי מעלה, ומבשלים במיקרוגל במשך דקה. מסובבים כל חצי פלפל ומבשלים במשך דקה נוספת. הופכים את חצאי הפלפל על הנייר הסופג כדי שיגירו את הנוזלים שהצטברו בתוכם.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הירקות גבינה צפתית וקורנית ומערבבים. הופכים את חצאי הפלפל חזרה, ממלאים בסלט ומעבירים לצלחת הגשה. הערה: במקום למלא את חצאי הפלפל, אפשר לקצוץ אותם ולערבב לתוך הסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.