קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע | השף הלבן

קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע

ממולאים טבעוניים נפלאים המוגשים עם מטבל סויה משגע

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10-12 יחידות:

  • 10-12 קישואים עגולים
  • מלח, פלפל
למילוי:
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז שטוף
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות נענע קצוצה או 2 כפות נענע יבשה
  • 2 כפות חמוציות קצוצות (לא הכרחי)
  • 1 כוס מים רותחים
לבישול:
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • להגשה: 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים את כיפת הקישאים ושומרים אותה בצד. בעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים אותם אך משאירים קליפה ושוליים בעובי 3/4 ס"מ. את תוכן הקישוא קוצצים דק.

  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים מחבת, קולים כדקה את הצנוברים (נזהרים שלא יחרכו) ומוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את תוכן הקישואים ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום, אורז מלח ופלפל ומטגנים כדקה. מוסיפים את יתר המרכיבים מערבבים ומבשלים את שכל המים נספגים והאורז עשוי חלקית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    שמים בסיר גדול מיץ לימון ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את סירות הזוקיני, ממלאים במילוי האורז ומניחים בסיר. מוסיפים מים רותחים כך שיגיעו עד 3/4 גובה הקישוא. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כ 30-40 דקות עד שהקישואים והאורז רכים. מגישים עם של מעדן סויה BIO בטעם טבעי.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)