קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע
ממולאים טבעוניים נפלאים המוגשים עם מטבל סויה משגע
המרכיבים ל10-12 יחידות:
- 10-12 קישואים עגולים
- מלח, פלפל
- 2 כפות צנוברים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כוס אורז שטוף
- מלח, פלפל
- 4 כפות שמיר קצוץ
- 4 כפות נענע קצוצה או 2 כפות נענע יבשה
- 2 כפות חמוציות קצוצות (לא הכרחי)
- 1 כוס מים רותחים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- להגשה: 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מסירים את כיפת הקישאים ושומרים אותה בצד. בעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים אותם אך משאירים קליפה ושוליים בעובי 3/4 ס"מ. את תוכן הקישוא קוצצים דק.
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים מחבת, קולים כדקה את הצנוברים (נזהרים שלא יחרכו) ומוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את תוכן הקישואים ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום, אורז מלח ופלפל ומטגנים כדקה. מוסיפים את יתר המרכיבים מערבבים ומבשלים את שכל המים נספגים והאורז עשוי חלקית.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בסיר גדול מיץ לימון ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את סירות הזוקיני, ממלאים במילוי האורז ומניחים בסיר. מוסיפים מים רותחים כך שיגיעו עד 3/4 גובה הקישוא. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כ 30-40 דקות עד שהקישואים והאורז רכים. מגישים עם של מעדן סויה BIO בטעם טבעי.
טיימר מופעל