פנזרוסלטה – מטבל סלק
ממרח עז צבע וקל הכנה עשיר בדברים טובים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 3 סלקים
- 2 כפות אגוזי מלך (לא הכרחי)
- 1 מיכל גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני "פיראוס"
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון או חומץ
- 1 כפית מחוקה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- להגשה: אגוזי מלך קצוצים, שמן זית, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הסלקים (על קליפתם) בסיר מים רותחים כ 45 דקות עד שהם רכים ומזלג ננעץ בקלות. מסננים ומצננים מעט. קולפים, חותכים גס ומעבירים למעבד מזון עם יתר המרכיבים.
טיימר מופעל
-
02.
מעבדים לקרם (המרקם לא חייב להיות חלק). זורים אגוזים קצוצים, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים פלפל שחור ומגישים לצד לחמים או קרקרים.
הכנת? כאן מדרגים