פירה כרובית עם שום צלוי | השף הלבן

פירה כרובית עם שום צלוי

פירה כרובית עם שום צלוי – התוספת המושלמת לשולחן החג שלכם!

מאת: רחלי קרוט
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פירה כרובית עם שום צלוי
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 שקית כרוביות סנפרוסט
  • 30 שיני שום, קלופות
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 ענפי טימין – לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הכרוביות - או בחוץ על השיש (בקיץ זה קורה בצ'יק) או במיקרו.

  • 02.

    בסיר בינוני שמים שמן זית, שיני שום, מלח וטימין ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות או עד שהשום רך. אתם לא רוצים אותו מטוגן אלא רך כמו קונפי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בסיר סוטאז' שמים 3 כפות משמן השום ומטגנים את הכרוביות עד הזהבה עדינה מכל הצדדים. ממליחים ומפלפלים מעט.

  • 04.

    כשהכרוביות זהובות, ורק אז, מוסיפים כוס מים ומבשלים יחד עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי. בערך 20 דקות. כשהמים מתאדים סוגרים את האש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    במעבד מזון שמים את הכרוביות ביחד עם 8-10 שיני שום רכות ו-2 כפות שמן שום וטוחנים יחד למרקם חלק כמו פירה.

  • 06.

    מגישים עם שיני שום רכות מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(3)