מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תפוחים בדבש
עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך ומילוי תפוחים מבושלים בדבש. עוגה גבוהה ומשובחת.
המרכיבים ל10:
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- ¾ כוס (90 גרם) קמח
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- ½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 1 כף מחוקה קורנפלור
- 1 חלמון ביצה
- 2-1 כפיות מים
- 5 תפוחים קטנים (150 גרם כל אחד) מזן "זהוב"
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- ⅓ כוס (120 גרם) דבש
- 5 ביצים גדולות מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 גביע בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבות וחותכים לרבעים. מחממים את הדבש עם כף מיץ לימון במחבת גדולה וכבדה בעלת ציפוי מונע הידבקות. מוסיפים את רבעי התפוחים, ומבשלים אותם בדבש במשך 5 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים, סופגים לתוכם את כל הדבש ומזהיבים מעט. מסירים מהאש ומשהים לצינון.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון). משמנים היטב בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
-
03.
מכינים את הבצק. מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ועם תמצית הווניל. מוסיפים קמח מנופה עם אבקת אפייה ועם קורנפלור, ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וכפית מים, ומערבלים לבצק רך. משטחים את הבצק על תחתית תבנית האפייה, ואופים במרכז התנור במשך 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים לצינון עד שמסיימים להכין את תערובת הגבינה.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את תערובת הגבינה. בקערה גדולה מקציפים את חלבוני הביצים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה מערבלים את בלילת הגבינה עם חלמונים, קליפת לימון, 2 כפות מיץ לימון וקמח. מקפלים את בלילת הגבינה לתוך קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מסדרים את רבעי התפוחים על הבסיס האפוי - אם נותר סירופ דבש במחבת, מטפטפים אותו על התפוחים. יוצקים על התפוחים את תערובת הגבינה ומחליקים את פניה. אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, כשתבנית מלאה עד חציה במים חמים מונחת על המדף התחתון של התנור. העוגה מוכנה כשפניה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי. מכסים ומקררים במשך לילה לפחות. לפני ההגשה אפשר לנפות על העוגה מעט אבקת סוכר.