מתכון מאסטר לעוגת גבינה אפויה – עוגה טעימה במיוחד | השף הלבן

מתכון מאסטר לעוגת גבינה אפויה

נא להכיר, בלילה להכנת עוגת גבינה – שתעשה לכם חיים קלים במטבח! תוכלו להכין ממנה כל עוגת גבינה אפויה שתרצו, עם פירות או אגוזים, שוקולד או מרנג.

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאסטר עוגת גבינה אפויה

המרכיבים ל12:

לבסיס:
  • 200 גרם פתי בר (בטעם וניל, קרמל או שוקולד)
  • 100 גרם חמאת תנובה, מומסת
לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 גביע ( 850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
  • ¾ כוס (105 גרם) קמח
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ללא טורבו ל־ 180 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים עד מחציתה (האדים שיעלו מהמים יתרמו לאווריריות העוגה).

  • 02.

    מכינים את הבסיס: טוחנים את הפתי בר לפרורים ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים בתבנית בשכבה אחידה ומהדקים היטב.

  • 03.

    מכינים את העוגה: מקציפים את החלבונים וכשהקצף מתחיל להלבין מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 04.

    בקערה נפרדת מערבבים את הבלילה להכנת עוגה עם החלמונים והקמח.

  • 05.

    מוסיפים את הבלילה לקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת על בסיס פירורי הפתי בר ומחליקים את פני העוגה.

  • 07.

    אופים 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (עלולים להיווצר על פני העוגה סדקים, אך הם ייסגרו בהמשך).

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 08.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו במשך שעה.

  • 09.

    מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר ל־ 6 שעות לפחות.*במקום בלילה לעוגת גבינה "השף הלבן" - 500 גרם גבינה לבנה 5% + 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% או 24% בטעם טבעי + 1/3 כוס (65 גרם) סוכר + 1 כפית תמצית וניל.מכינים את השוקולד הלבן: ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% או 38% שומן "השף הלבן" ויוצקים מעל העוגה. מכינים שקדים ו/או אגוזים מקורמלים: מערבבים בקערית 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר וטובלים בה 1 כוס אגוזים או שקדים או תערובת.מחממים את התנור ל־ 180 מעלות, מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־ 15 דקות. מצננים ומניחים על העוגה בצורת כתר.מקציפים 5 חלבונים במיקסר במהירות מרבית, מוסיפים קורט מלח כבר בהתחלה וכשהקצף מתחיל להלבין מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר. מקציפים עד שהקצף מבריק ויציב מאוד. מזלפים את הקצף על העוגה ומזהיבים בעזרת מבער (ברנר). אפשר להזהיב גם בתנור, שחומם מראש במצב גריל, עם דלת פתוחה, 5-4 דקות או עד להזהבה הרצויה.מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן תנובה עם 4 כפות סוכר ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מחזירים לתנור ל־ 10 דקות בחום של 180 מעלות, מצננים ומעבירים למקרר עד להגשה. בסמוך להגשהמקשטים בדובדבנים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)