מאפינס דבש בחמש דקות עבודה
מאפינס קלים להכנה (בלי מיקסר) – ומענגים במיוחד, שאפשר לארוז בקופסה יפה ולהביא כמתנה למארחים בראש השנה.
המרכיבים ל12:
- 120 גרם חמאה "תנובה" רכה
- 190 גרם (1 כוס פחות כף שטוחה) סוכר חום בהיר (דמררה) או לבן
- 2 ביצים גדולות
- 250 גרם (3/4 כוס ועוד כפית) דבש
- 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עיזים "תנובה"
- 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
- 160 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית, הכניסו למיקרוגל והפעילו ל-30 שניות. הוציאו וערבבו בכפית. אם החמאה לא נמסה, חממו שוב במיקרו למשך 10-15 שניות. היזהרו שלא לשרוף את החמאה.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים היטב תבנית מאפינס (שקעים גדולים) מסיליקון או תבנית שקעים במעט חמאה רכה.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר חום בהיר עד לאיחוד.
-
04.
מוסיפים ביצים וטורפים היטב, עד לאיחוד.
-
05.
מוסיפים דבש ויוגורט עיזים – וטורפים היטב, עד לאיחוד.
-
06.
בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית מאפינס עד 2/3 גובה השקעים, בגובה אחיד, מיישרים בעזרת כפית, מכניסים למרכז התנור ואופים 24-26 דקות (או 20-22 דקות לתבנית שקעים) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא נקי. מצננים כשעה ומגישים. אפשר להקפיא.
טיימר מופעל