עוגת לוטוס משגעת
עוגת קרם טעימה ונהדרת. קרם הלוטוס משתלב בעוגה, בקרם ובעיטור.
- לעוגות:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ⅓ כוס (90 גרם) ממרח לוטוס
- 1 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- קורט קינמון טחון
- ¾ כוס (180 מ"ל) חלב תנובה
- 40 גרם שוקולד חלב עם שקדים (או אגוזים) קצוץ דק
- לקרם:
- ⅓ כוס (90 גרם) ממרח לוטוס
- 3 כפות חלב "תנובה"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- לעיטור:
- אבקת סוכר
- ⅓ כוס (90 גרם) ממרח לוטוס
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים 2 תבניות לא עמוקות (3 ס"מ) בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתן בעיגול של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות - בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד).
-
02.
מכינים את העוגות. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, ממרח לוטוס, סוכר חום ותמצית וניל במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, מוסיפים חלב ושוקולד קצוץ ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושי קמח.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ואופים במדף השני והרביעי של התנור במשך 15 דקות. מחליפים מקומות – תבנית עליונה למטה ותחתונה למעלה – ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הקרם. בקערה קטנה מערבלים את ממרח הלוטוס עם החלב כדי לדלל אותו. בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם הסוכר ועם הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את תערובת הלוטוס לקצפת בפעמיים, תוך הקצפה. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר בינוני חלק.
-
05.
מרכיבים את העוגה. הופכים עוגה אחת על מגש ומסירים את הנייר. מזלפים את הקרם על העוגה. הופכים את העוגה השנייה ומכסים בה את העוגה התחתונה. מהדקים קלות.
-
06.
מעטרים. מנפים אבקת סוכר על העוגה העליונה. מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל במשך 30-20 שניות עד שהוא הופך נוזלי. מעבירים לשקיק זילוף ומזלפים פסים דקים על העוגה. מכסים את העוגה בפעמון עוגה ומקררים במשך שעתיים לפחות.למתכוןעוגת לוטוסנוסף של השף הלבן >>