טארט פירות שלא ישאיר אף אחד אדיש | השף הלבן

טארט פירות עם קרם פטיסייר-מסקרפונה

רוצים להרשים את האורחים? בואו להכין את המתכון של רון יוחננוב לטארט פירות יפהפה עם קרם פטיסייר מסקרפונה שכולם ירצו לצלם לאינסטגרם

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה עם שמנת ותותים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל1:

לבצק פריך:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב תנובה
לקרם פטיסייר-מסקרפונה:
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 30 גרם חמאה קרה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 מיכל (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
  • תותים טריים חתוכים
  • פרחים אכילים (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק הפריך: במיקסר או מעבד מזון מעבדים את הסוכר, החמאה, החלב והמלח עד השתלבות מלאה.

  • 02.

    מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד לקבלת בצק אחיד - תהליך של כמה שניות. לא לעבד יותר מידי.

  • 03.

    עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.

  • 04.

    מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לעלה בעובי אחיד ככל האפשר (תיעזרו בקמח אם צריך).

  • 05.

    מניחים את הבצק בתבנית, מרפדים את תבנית הטארט ונפטרים מהשוליים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

  • 06.

    מניחים על הבצק נייר אפייה ומניחים עליו משקולות אפייה או קטניות. אופים 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מסירים את המשקולות ואופים עוד 10-8 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. 

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 08.

    לקרם פטיסייר-מסקרפונה: יוצקים כוס חלב לקלחת או סיר בינוני ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית - שימו לב לא להגיע לרתיחה רק חימום קל. מוסיפים כפית של תמצית וניל וחצי כוס סוכר ומערבבים

  • 09.

    בקערית נפרדת מרבבים את החלמונים עם הקורנפלור, מוסיפים כף של חלב קר וטורפים היטב למשחה חלקה ואחידה.

  • 10.

    את המשחה מוזגים לאט את החלב החם, וטורפים היטב עד להטמעה של התערובת.

  • 11.

    מביאים לרתיחה קלה (עד הבועה הראשונה) ומיד מורדים מהאש

  • 12.

    מוסיפים את החמאה, ממשיכים לטרוף בעזרת מטרפה כמה דקות שהתערובת תתקרר מעט והמרקם סמיך.

  • 13.

    עוטפים את הקרם בניילון נצמד, צמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר עליו קרום, ומעבירים למקרר להתייצבות לכמה שעות.

  • 14.

    מעבירים את קרם הפטיסייר המוכן והמקורר למיקסר עם וו גיטרה, מעבדים מעט את הקרם ופותחים אותו.

  • 15.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה מוסיפים שמנת להקצפה ומסקרפונה, ומקציפים היטב את הקצפת.

  • 16.

    מקפלים את הקצפת לתוך קערת הקרם פטיסייר, בעדינות בעזרת לקקן, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד

  • 17.

    להרכבת הטארט: ממלאים את הקלתית האפויה בקרם פטיסייר בצורת ספירלה או בעזרת כף.

  • 18.

    מקשטים את הטארט בתותים טריים.

  • 19.

    שומרים בקירור עד להגשה.

  • 20.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)