מתכון עוגת גבינה ושוקולד עם בסיס ביסקוויטים | השף הלבן

עוגת גבינה ושוקולד עם בסיס ביסקוויטים

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד עם בסיס ביסקוויטים אפוי, מלית גבינה וקרם שוקולדי עשיר שלא תוכלו להפסיק לאכול!

עוגת גבינה ושוקולד עם בסיס ביסקוויטים מאת: דנית שוחט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה ושוקולד עם בסיס ביסקוויטים

המרכיבים ל12 מנות:

  • לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות אבקת סוכר
למלית הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 2 כפות קורנפלור
מלית שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס: שמים במיקסר את כל המצרכים ביחד, ביסקוויטים, חמאה מומסת, קקאו ואבקת סוכר, מערבלים עד קבלת תערובת אחידה ושמים בתבנית אפיה. מעבירים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה והשוקולד.

  • 02.

    הכנת הגבינה: במיקסר מערבלים את הגבינת שמנת עד לריכוך הגבינה, ומוסיפים את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, קורנפלור וגרידת התפוז, מערבלים הכל ביחד ומוסיפים ביצים בהדרגה. מעבירים לספל 3/4 כוס ממלית הגבינה, ואת שאר התערובת שמים בתבנית האפיה מעל הבסיס.

  • 03.

    הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד ומעבירים אותו למלית הגבינה ששמרנו בספל ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה. בעזרת כפית יוצרים עיגולים (אפשר גם להעזר בשק זילוף).

  • 04.

    אופים ב- 150 מעלות שעה (העוגה צריכה להיות בצבע בהיר הגבינה לא צריכה להשחים), ולאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לעוד חצי שעה. אחר כך מוציאים מהתנור לצנן, ושמים במקרר רצוי יום לפני שחותכים מהעוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(110)