מאפה גבינה ובטטה | השף הלבן

מאפה גבינה ובטטה

מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה ובטטה
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל20 מאפים:

לבצק:
  • 560 גרם (4 כוסות מדידה) קמח לבן או כוסמין
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 4 כפות דבש או מייפל או סוכר
  • 1 ו-1/4 כוסות מדידה (300 מ"ל) מים פושרים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בכל אחוז שומן
  • 120 גרם גבינה צהובה מגורדת / פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית פיראוס
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
  • 1 כפית אבקת שום – לא חובה
  • 1/3 שקית קוביות בטטה סנפרוסט
  • 1 ביצה טרופה – להברשה מעל
  • שומשום – לעיטור מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח, לפי הסדר ברשימה, ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    כשהבצק רך וגמיש מוציאים אותו החוצה, משמנים את הקערה ומחזירים את הבצק. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר ללילה.

  • 03.

    מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40-50 גרם ומניחים בצד, על משטח מעט משומן. מכסים ומניחים לכדורים לנוח במשך 10 דקות. בינתיים מכינים את המילוי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מערבבים בקערה גדולה את כל הגבינות ביחד עם הביצה, פטרוזיליה ואבקת שום ולבסוף מוסיפים את קוביות הבטטה. מערבבים.

  • 05.

    מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי ½ ס"מ ומקפלים את העיגול לחצי. כמו חצי ירח.

  • 06.

    יוצרים חתך אחד בצד ימין וחתך אחד בצד שמאל. פותחים ומניחים כף גדושה מהמילוי באמצע.

  • 07.

    מעבירים רצועת בצק אחת מצד ימין לצד שמאל והפוך.

  • 08.

    מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מתפיחים במשך 35-55 דקות או עד שהמאפים כמעט הכפילו את נפחם.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 09.

    מברישים בביצה טרופה, מעטרים בשומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)