מתכון חלת כדורים במילוי בשר טחון ובצל | השף הלבן

חלת כדורים במילוי בשר טחון ובצלים

חלת כדורים במילוי בשר טחון ובצל היא שילוב מושלם של מאפה חלה רכה ומרשימה עם מילוי עסיסי ומלא טעמים של בשר טחון ובצל מטוגן. המילוי המתובל בשום ותבלינים כמו כמון וכורכום מעניק לחלה עומק טעמים עשיר. הבצק, שמכיל דבש, שומר על רכות וטריות גם לאחר האפייה. מושלם לארוחות חגיגיות או מפגשים משפחתיים, והכנת הבצל הקצוץ מראש חוסכת זמן ומבטיחה מרקם נהדר לכל כדור חלה.

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל10-12 מנות:

לבצק:
  • 1 ק״ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים/ 17 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם דבש
  • 100 מ״ל שמן זית
  • 540 מ״ל מים (2 ורבע כוסות מים)
  • 30 גרם מלח
למילוי:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • חבילת בצל קצוץ מוקפא (600 גרם) של סנפרוסט
  • 5-6 שיני שום כתוש או קצוץ
  • חצי כוס שמן זית (ניתן פחות)
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
להברשה והרכבה:
  • ביצה טרופה
  • שומשום לבן | שומשום שחור | גרעיני דלעת | גרעיני חמנייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי הגלם כרבע שעה עד קבלת בצק חלק ואלסטי.

  • 02.

    נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה במגבת ונתפיח עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    במחבת גדולה נחמם שמן זית, נוסף את הבצל הקצוץ ונטגן עד להזהבה קלה.

  • 04.

    נוסיף את השום והבשר הטחון ונטגן היטב עד להזהבת הבשר.

  • 05.

    נוסיף את על התבלינים פנימה ונערבב, נטעם ונתקן טיבול.

  • 06.

    נצנן את תערובת הבשר היטב, נחלק את הבצק לכדורים שווים למשקל 80 גרם.

  • 07.

    נרדד מעט את הבצק, נשים את הבשר במרכז, נכדרר לכדורים ונעביר לתבנית עגולה ומשומנת (נסדר את הלחמניות ברווחים).

  • 08.

    נבריש כל לחמנייה בביצה ונפזר עליה תוספת לטעמינו (ניתן לעשות את השלב המדובר לפני הכנסת הלחמניות לתבנית).

  • 09.

    נתפיח עד להכפלת הנפח, נאפה כ25 דקות ב175 מעלות טורבו בתנור שחומם מראש.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    ניתן להכין את החלה מראש ולחמם אותה בסמוך להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(6)