חלת בצל מקורמל
חלת בצל מקורמל היא מאפה אוורירי עם שכבות של בצל מטוגן מתוק וזיגוג דבש עדין. הבצק הרך נספג בטעמים העשירים של הבצל המקורמל, מה שהופך כל ביס לחוויה ייחודית. המתכון פשוט להכנה ומושלם לארוחות ערב או צהריים, והוא מתאים במיוחד לאירועים חגיגיים בזכות המראה המרשים והטעם המפנק.
המרכיבים ל6-7 מנות:
- חצי קילו קמח (3.5 כוסות קמח+כף)
- כפית שמרים יבשים/ כף שמרים טריים
- 240 מ"ל מים פושרים (כוס מדידה)
- 3 כפות סוכר
- 50 גרם שמן זית (1/4 כוס מדידה)
- כפית ורבע מלח
- 2 חבילות בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות דבש
- כפית מים רותחים
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
בצל מקורמל:
-
02.
במחבת באש בינונית מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להזהבה, מוסיפים סוכר, סילאן ומלח וממשיכים לטגן עד לקבלת מרקם רך תהליך של כשעה. מצננים היטב.
-
03.
ניתן להכין את הבצל מבעוד מועד ולשמור במקרר ולחמם מעט לפני שימוש.
-
04.
בצק:
-
05.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים קלות. מוסיפים מים, שמן תוך כדי ערבול בינוני ולבסוף מלח. לשים כ-12 דק'. הבצק מתגבש ומתנתק מדפנות הקערה. מחלצים אותו מהקערה מעבירים לקערה רחבה ועוטפים בניילון נצמד.
-
06.
מתפיחים כשעה וחצי במקום חמים ולח או במקרר לכל הלילה עד 12 שעות (במידה ומתפיחים במקרר, קחו בחשבון גם את הזמן שהבצק צריך לחזור לטמפ' החדר, לא עובדים עם בצק בעודו קר).
-
07.
בתום ההתפחה, מורידים את האוויר מהבצק.
-
08.
הרכבת חלת בצל:
-
09.
על גבי משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק למלבן גדול.
-
10.
מורחים על גבי הבצק את הבצל המקורמל, מקפלים לחצי, לוחצים מעט עם הידיים.
-
11.
חותכים לרצועות ברוחב של 2 ס"מ, אוחזים רצועה בשתי הקצוות ומבריגים לשני כיוונים נגדיים, ואז סוגרים פנימה לצורת שבלול/ פרח.
-
12.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אחד ליד השני, מכסים להתפחה של כ-25 דק'.
-
13.
מערבבים דבש ומים רותחים.
-
14.
ומברישים (ממש כמו ביצה).
-
15.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ- 30 דק' עד שהמאפה זהוב ויפיוף.
-
16.
מברישים שוב בזיגוג הדבש הנותר ומפזרים מלח גס.