חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול
חלה רכה שמגישים למרכז השולחן ממולאת פסטו וגבינות שמפזרת ריחות בכל הבית
המרכיבים ל2 חלות:
- 1 כוס עלי אורגנו טריים
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק מאוד
- 1 ק"ג קמח לבן
- ½ כוס שמן זית
- 2½ כוסות חלב
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 1 קובייה (250 גרם) בולגרית 24% פיראוס
- 1 צנצנת פסטו פרמזן של אוליביה
- פלח פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION
- 1 ביצה טרופה עם כף חלב
- שומשום שחור
- מלח גס
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 4 כפות שמיר/פטרוזיליה קצוצים דק מאוד
- כפית שום גבישי
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי החלה.
-
02.
לשים היטב כ־7 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים לקערה משומנת מעל ומכסים בשקית, מתפיחים כשעה בטמפ' החדר.
-
04.
לאחר שעה מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים.
-
05.
כל חלק מחלקים לשלושה/ ארבעה כדורים.
-
06.
מגררים את הגבינות בקערה ומערבבים עם ממרח הפסטו.
-
07.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעלה דק אובאלי.
-
08.
מורחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים לרצועה מהודקת, כדי שהמלית לא תגלוש החוצה באפייה.
-
09.
קולעים מהרצועות הממולאות חלה של שלושה/ארבעה חלקים בצורה לא מהודקת ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
10.
מברישים הברשה ראשונה של ביצה טרופה עם חלב ומתפיחים 25 דקות, לאחר מכן מברישים שוב בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום שחור ומלח גס.
טיימר מופעל
-
11.
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד השחמה, כ־30 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
מיד לאחר האפייה בעודן חמות מברישים את החלות בחמאה מומסת מעורבבת עם עשבי תיבול ושום.