מאפינס שוקולד עוגיפלצת | השף הלבן

מאפינס שוקולד עוגיפלצת

מאפינס יום הולדת עם קצפת בדמות עוגיפלצת של תומר אומנסקי ועדי קלינגהופר

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפינס שוקולד עוגיפלצת
עיצוב: עדי קלינגהופר ותומר אומנסקי

המרכיבים ל24 מנות:

למאפינס שוקו:
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות סוכר (400 גרם)
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • כוס שמן (240 מ"ל)
  • 250 שמנת להקצפה 38%
  • 250 מ"ל מים
  • 1/2 כוס קקאו
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח
לקצפת:
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 טיפות צבע מאכל כחול
לקישוט:
  • מיני עוגיות שוקולד צ'יפס
  • עיניים מבצק סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 160 מעלות, טורבו.

  • 02.

    בקערה מניחים את היבשים, סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה, קורט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, שמן, שמנת להקצפה ומים, טורפים היטב.

  • 03.

    מניחים מנזטים בתבנית מאפינס, מוזגים אל כל מנזט 2/3 גובה בלילה. מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים, מצננים לחלוטין עד שהמאפינס קר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    לאחר שהמאפינס הצטנן, יוצרים בעזרת סכין את הפה של העוגיפלצת , חורצים צורה של חצי ירח עם סכין.

  • 05.

    ממשיכים לקצפת- בקערת המיקסר מניחים שמנת להקצפה קרה!, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר, צבע מאכל מחברים וו בלון ומקציפים עד קצפת יציבה.

  • 06.

    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר "דשא" ומזלפים "שיערות" על כל שטח המאפינס.

  • 07.

    מניחים זוג עיניים מבצק סוכר ומניחים ב"פה" מיני עוגיית שוקולד צ'יפס. כך חוזרים עם שאר המאפינס.

  • 08.

    המאפינס נשמרים במקרר בקופסא אטומה במשך כ- 3 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(50)