מאפינס שוקולד עוגיפלצת
מאפינס יום הולדת עם קצפת בדמות עוגיפלצת של תומר אומנסקי ועדי קלינגהופר
המרכיבים ל24 מנות:
- 3 ביצים
- 2 כוסות סוכר (400 גרם)
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- כוס שמן (240 מ"ל)
- 250 שמנת להקצפה 38%
- 250 מ"ל מים
- 1/2 כוס קקאו
- 10 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 3 טיפות צבע מאכל כחול
- מיני עוגיות שוקולד צ'יפס
- עיניים מבצק סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 160 מעלות, טורבו.
-
02.
בקערה מניחים את היבשים, סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה, קורט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, שמן, שמנת להקצפה ומים, טורפים היטב.
-
03.
מניחים מנזטים בתבנית מאפינס, מוזגים אל כל מנזט 2/3 גובה בלילה. מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים, מצננים לחלוטין עד שהמאפינס קר.
טיימר מופעל
-
04.
לאחר שהמאפינס הצטנן, יוצרים בעזרת סכין את הפה של העוגיפלצת , חורצים צורה של חצי ירח עם סכין.
-
05.
ממשיכים לקצפת- בקערת המיקסר מניחים שמנת להקצפה קרה!, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר, צבע מאכל מחברים וו בלון ומקציפים עד קצפת יציבה.
-
06.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר "דשא" ומזלפים "שיערות" על כל שטח המאפינס.
-
07.
מניחים זוג עיניים מבצק סוכר ומניחים ב"פה" מיני עוגיית שוקולד צ'יפס. כך חוזרים עם שאר המאפינס.
-
08.
המאפינס נשמרים במקרר בקופסא אטומה במשך כ- 3 ימים.