קציצות בצורות יחד עם תפוח אדמה
ארוחת צהריים מיוחדת שילדים אוהבים! קציצות בצורות יחד עם תפוח אדמה ובטטה שיהפכו כל ארוחת צהריים לאטרקציה אמיתית

המרכיבים ל 6-8:
- 5-6 תפוחי אדמה
- מלח
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1/3 כוס פטרוזיליה
- 1 קישוא חתוך גס
- 1 גזר חתוך גס
- 1 עגבניה חתוכה גס
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 2 כפות פירורי לחם או קמח (אפשר ללא גלוטן)
- 3 כפות קטשופ
- 2 כפות מים
- 1 כף שמן
הוראות הכנה:
- 
								01.
								פורסים את תפוח האדמה לפרוסות בעובי 1/2 1- 1 ס"מ. בעזרת קורצני עוגיות קורצים ממרכז כל פרוסה. בוזקים מלח ומבשלים במיקרו כ 10 דקות עד שמתרכך אך עדיין נגיס. טיימר מופעל
- 
								02.
								בינתיים שמים במעבד המזון את הבצל, השום והפטרוזיליה ומעבדים לעיסה. מוסיפים את הקישואים, הגזרים, העגבניות והמלח וטוחנים בפולסים עד שקצוץ דק. 
- 
								03.
								מעבירים את תערובת הירקות לקערה. מוסיפים את הבשר ופיררי הלחם ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לשעה לספיגת טעמים (אם ממהרים אפשר לוותר על שלב המקרר). 
- 
								04.
								מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית וממלאים בתערובת הבשר. דוחסים היטב. מהתערובת שנתרה יוצרים קציצות ולוחצים לכל קציצה מצורות תפוחי האדמה שנקרצו. 
- 
								05.
								מערבבים בקערית קטשופ, מים ושמן ומברישים את הקציצות ותפוחי אדמה. 
- 
								06.
								אופים כ 25-35 דקות עד שהקציצה עשויה ותפוחי האדמה והבטטות מזהיבים ורכים. טיימר מופעל
- 
								07.
								מגישים חם לצד סלט ירקות. 
 
									

