קציצות בצורות יחד עם תפוח אדמה לילדים | השף הלבן

קציצות בצורות יחד עם תפוח אדמה

ארוחת צהריים מיוחדת שילדים אוהבים! קציצות בצורות יחד עם תפוח אדמה ובטטה שיהפכו כל ארוחת צהריים לאטרקציה אמיתית

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות בצורות יחד עם תפוח אדמה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 5-6 תפוחי אדמה
  • מלח
לתערובת קציצות:
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • 1 קישוא חתוך גס
  • 1 גזר חתוך גס
  • 1 עגבניה חתוכה גס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 2 כפות פירורי לחם או קמח (אפשר ללא גלוטן)
להברשה:
  • 3 כפות קטשופ
  • 2 כפות מים
  • 1 כף שמן
גודל תבנית: תבנית תנור, קורצני עוגיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את תפוח האדמה לפרוסות בעובי 1/2 1- 1 ס"מ. בעזרת קורצני עוגיות קורצים ממרכז כל פרוסה. בוזקים מלח ומבשלים במיקרו כ 10 דקות עד שמתרכך אך עדיין נגיס.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בינתיים שמים במעבד המזון את הבצל, השום והפטרוזיליה ומעבדים לעיסה. מוסיפים את הקישואים, הגזרים, העגבניות והמלח וטוחנים בפולסים עד שקצוץ דק.

  • 03.

    מעבירים את תערובת הירקות לקערה. מוסיפים את הבשר ופיררי הלחם ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לשעה לספיגת טעמים (אם ממהרים אפשר לוותר על שלב המקרר).

  • 04.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית וממלאים בתערובת הבשר. דוחסים היטב. מהתערובת שנתרה יוצרים קציצות ולוחצים לכל קציצה מצורות תפוחי האדמה שנקרצו.

  • 05.

    מערבבים בקערית קטשופ, מים ושמן ומברישים את הקציצות ותפוחי אדמה.

  • 06.

    אופים כ 25-35 דקות עד שהקציצה עשויה ותפוחי האדמה והבטטות מזהיבים ורכים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    מגישים חם לצד סלט ירקות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.