מפרום צמחוני במילוי גבינת חמד
גרסה צמחונית למפרום – טעימה להפליא. נמנעים מטיגון? לא חייבים. אפשר לאפות את כריכי התפוח אדמה-גבינת חמד עם הרוטב, בתנור.
המרכיבים ל6:
- 4 תפוחי אדמה
- 1 חבילת גבינת חמד 5% או 16% "פיראוס", פרוסה לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ
- 1/2 כוס קמח מעורבב עם מלח ופלפל
- 1 ביצה טרופה עם 1 כפית רסק עגבניות
- שמן לטיגון
- לרוטב:
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 1 מקל סלרי קצוץ
- 3 שיני שום קלופות קצוצות
- 1 כפית עלי תימין
- 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות (פחות 1 כפית)
- 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קלופות, מרוסקות בבלנדר מוט
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל
- להגשה: פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ואפשר לנעוץ מזלג (לא מגיעים למצב שהם רכים מאוד ומתפרקים).
-
02.
קולפים ופורסים לפרוסות של 1-1.5 ס"מ
-
03.
מכינים כריכים של 2 פרוסות תפוח אדמה ובניהם פרוסת גבינת חמד.
-
04.
מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ. טובלים כל כריך בקמח ואחר כך בביצה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
-
05.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים סלרי, שום ותימין ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות, 2 כוסות מים, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים בסיר מכוסה 15 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מצרפים את כריכי תפוחי האדמה-חמד, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ 10-15 דקות לספיגת טעמים. בוזקים פטרוזיליה או בזיליקום ומגישים.
טיימר מופעל