תפוח אדמה מוקרם עם פטריות ופתיתי טל העמק
אין כמו המתכון הקלאסי של תפוח אדמה מוקרם עם פטריות. הפעם, יונית צוקרמן השתמשה בפתיתי טל העמק שהכניסה טעם עמוק ועשיר יותר לשכבה המוקרמת.
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- 3 כוסות חלב
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית אבקת מרק פטריות
- 150 גרם פתיתי טל העמק
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהן מתחילות להתרכך (כ-15-20 דקות).
טיימר מופעל
-
02.
במקביל לבישול קוביות תפוחי האדמה, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פטריות חתוכות ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.
טיימר מופעל
-
03.
באותה המחבת (לא שוטפים אותה) ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את החלב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
04.
כשהרוטב רותח, מוסיפים כפית מלח, ברתיחה מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק ומערבבים. מבשלים כ-2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מסננים את קוביות תפוחי האדמה, מעבירים לתבנית ומוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנות.
-
06.
מפזרים את פתיתי טל העמק ומוזגים את הרוטב.
-
07.
אופים בתנור בתכנית טורבו עד 180 מעלות עד להזהבה
-
08.
בתאבון!
הידעת?
מתכון חלבי מושלם לאירוח - תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות עם גבינה צהובה מגורדת. מתכון קל להכנה שהולך מצוין עם מנת סלט או פסטה! מחפשים מה להכין כתוספת לארוחת ערב משפחתית או לאירוח חגיגי? התשובה היא תמיד - תפוח אדמה מוקרם. מנה כל כך קלה להכנה ועם זאת כל כך טעימה, שמקבלת באהבה תוספות ותמיד מתחסלת עד הטיפה האחרונה. איך מכינים תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת פטריות שכולם ישמחו לאכול? אין כמו המתכון הקלאסי של תפוח אדמה מוקרם עם פטריות. הפעם, יונית צוקרמן השתמשה בפתיתי טל העמק שהכניסה טעם עמוק ועשיר יותר לשכבה המוקרמת.