גראטן תפוחי אדמה של עדי קלינגהופר
יש הרבה דרכים להכין תפוח אדמה, אבל המתכון של עדי קלינגהופר לגראטן מהיר היא כנראה הדרך המגרה ביותר שראינו.

- 8 תפוחי אדמה לבנים
- 500 מ"ל שמנת לבישול
- 4 כפות פתיתי פרמזן של השף הלבן
- 200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- מלח
- פלפל
- אבקת שום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 190 מעלות במצב טורבו.
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
-
03.
מניחים בתבנית פיירקס את תפוחי האדמה בצורת מניפה, באופן חופשי.
-
04.
לקערה מוסיפים שמנת מתוקה, פתיתי פרמזן, פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, אבקת שום ומערבבים.
-
05.
מוזגים את הבלילה מעל תפוחי האדמה.
-
06.
להקרמה - מעל הכל מפזרים מעט פרמזן ופתיתי מוצרלה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה למשך כשעה.
-
07.
לאחר כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה למשך כ- 20 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מאפייה ומגישים.
-
09.
את הגראטן אוכלים ביום ההכנה.