בולונז תפוחי אדמה
תבשיל בשר בקר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות, מנה משביעה ולא מורכבת מאוד להכנה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- מלח
- 1 כפית כמון
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס של שימורי עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית סוכר
- מלח
- פלפל שחור טחון דק
- 2 כפות קטשופ
- 400 גרם בשר בקר (צוואר/צלעות) טחון טרי
- 1 כף עלי טימין טריים
- 1 כף עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
- 1/3 כוס שמן קנולה
- פטרוזיליה קצוצה
- 3/4 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם 1/2 כפית מלח וכפית כמון כ-15 דקות עד לריכוך קל. מסננים בעדינות ומצננים ללא שטיפה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל הקצוץ 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים כף עלי טימין טרי קצוץ וממשכים לצלות את הבצל עד להשחמה.
-
04.
מוסיפים 2 שיני שום כתושות, העגבניות המרוסקות, חצי כפית סוכר ופלפל שחור, 2 כפות קטשופ, וצולים דקה.
-
05.
מוסיפים 3/4 כוס מים ומרתיחים
-
06.
מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עם מטרפה כדי לפורר את הבשר היטב.
-
07.
מערבבים שוב ומרתיחים. מנמיכים את החום ומבשלים 30 דקות תוך ערבוב קל.
טיימר מופעל
-
08.
מתבלים במלח - מרקם הבשר לא צריך להיות נוזלי.
-
09.
לאחר החימום ולפני ההגשה מוסיפים לרוטב כף עלי בזיליקום קצוץ דק ומערבבים.
-
10.
מחממים במחבת 1/3 כוס שמן קנולה עם 3 כפות שמן זית במחבת צלייה.
-
11.
צולים את תפוחי האדמה המבושלים מכל הצדדים עד להשחמה ומעבירים למסננת לדקה. (אם חלק מקוביות תפוחי האדמה מתרסקות בטיגון זה לא נורא).
-
12.
ממליחים את תפוחי האדמה ומסדרים מעל צלחת הגשה עם שוליים גבוהים, מעל יוצקים את הבשר, מערבבים קלות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.