מתכון בולונז תפוחי אדמה | השף הלבן

בולונז תפוחי אדמה

תבשיל בשר בקר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות, מנה משביעה ולא מורכבת מאוד להכנה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
בולונז תפוחי אדמה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס של שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון דק
  • 2 כפות קטשופ
  • 400 גרם בשר בקר (צוואר/צלעות) טחון טרי
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1 כף עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3/4 כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם 1/2 כפית מלח וכפית כמון כ-15 דקות עד לריכוך קל. מסננים בעדינות ומצננים ללא שטיפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל הקצוץ 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים כף עלי טימין טרי קצוץ וממשכים לצלות את הבצל עד להשחמה.

  • 04.

    מוסיפים 2 שיני שום כתושות, העגבניות המרוסקות, חצי כפית סוכר ופלפל שחור, 2 כפות קטשופ, וצולים דקה.

  • 05.

    מוסיפים 3/4 כוס מים ומרתיחים

  • 06.

    מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עם מטרפה כדי לפורר את הבשר היטב.

  • 07.

    מערבבים שוב ומרתיחים. מנמיכים את החום ומבשלים 30 דקות תוך ערבוב קל.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מתבלים במלח - מרקם הבשר לא צריך להיות נוזלי.

  • 09.

    לאחר החימום ולפני ההגשה מוסיפים לרוטב כף עלי בזיליקום קצוץ דק ומערבבים.

  • 10.

    מחממים במחבת 1/3 כוס שמן קנולה עם 3 כפות שמן זית במחבת צלייה.

  • 11.

    צולים את תפוחי האדמה המבושלים מכל הצדדים עד להשחמה ומעבירים למסננת לדקה. (אם חלק מקוביות תפוחי האדמה מתרסקות בטיגון זה לא נורא).

  • 12.

    ממליחים את תפוחי האדמה ומסדרים מעל צלחת הגשה עם שוליים גבוהים, מעל יוצקים את הבשר, מערבבים קלות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(199)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.