מתכון קישואים צרובים על מצע לבנה | השף הלבן

קישואים צרובים על מצע לבנה

השילוב המושלם בין הקישואים חמים, הלבנה הקרה ומעט חמצמצה – מתכון לקישואים וזוקיני צרובים על מצע לבנה שיהוו מנה ראשונה קלילה או תוספת לצד המנה העיקרית

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים צרובים על מצע לבנה

המרכיבים ל ל-4-6 מנות:

  • 9 קישואים קטנים-בינוניים
  • 3 זוקיני
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חב' גדולה (500 גרם) לבנה פיראוס 5% שומן
  • לעיטור: 1 עגבניה עסיסית או 1-2 כפות עגבניות מיובשות-לחות, פרוסות דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    שוטפים קישואים וזוקיני, חותכים לשמיניות לאורכם, מפזרים על גבי התבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור.

  • 03.

    אופים במשך 30-34 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים ומוציאים.הגשה:מסדרים את הלבנה כמצע בצלחת הגשה גדולה, מעט עמוקה. מפזרים את הקישואים הצרובים מעל. מעטרים בזרעי עגבנייה שסוחטים מעגבניה עסיסית חצויה – או בפיסות דקות של עגבניות מיובשות-לחות, מזלפים כף שמן זית ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:34:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.